Hirdetés

A társadalom döntő többsége növelné a szociális kiadásokat

A társadalom döntő többsége növelné a szociális kiadásokat

2020. augusztus 06. - 16:32
0 komment

 

A magyar társadalom döntő többsége a kormány válságkezelési politikájával ellentétben növelné a szociális kiadásokat még adóemelés árán is, továbbá támogatja az alapjövedelmet – ez derül ki a Republikon Intézet most közzétett, a gazdasági válságkezeléssel kapcsolatos társadalmi véleményeket bemutató elemzéséből, amelyet a narancs.hu ismertetett.

Illusztráció: pxhere.com

Hirdetés

Mint írják, az elemzésből levonható legfontosabb következtetések a következők:

• A magyar társadalom döntő többsége a kormány válságkezelési politikájával ellentétben növelné a szociális kiadásokat még adóemelés árán is, továbbá támogatja az alapjövedelmet.

• Leginkább a falun, községben lakók támogatják a szociális kiadások növelését, őket a fővárosiak követik. A gazdaságpolitika tekintetében tehát nem érvényesül a gyakran említett politikai ellentét a főváros és a falusi Magyarország között.

• Nem meglepő módon a rosszabb anyagi helyzetben lévők értenek a leginkább egyet a szociális kiadások növelésével, ugyanakkor a legjobb helyzetben lévők körében megfigyelhető egy bizonyos mértékű szolidaritás, ez azonban nem jelenik meg az alapjövedelem kapcsán.

• Noha a Fidesz–KDNP szavazóinak háromnegyede is inkább a szociális kiadásokat növelné az adók csökkentése helyett, a kormánypárt mégsem tartotta kockázatosnak a válságkezelést a versenyképesség fenntartására és a munkaadók támogatására alapozni.

• Az ellenzéki pártok közül a DK és azt követően a Párbeszéd szavazói támogatják a leginkább az alapjövedelem bevezetését, míg legkevésbé a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsai.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások