Hirdetés

Tanácsadóként segíti a Momentumot Bajnai Gordon?

Tanácsadóként segíti a Momentumot Bajnai Gordon?

2020. szeptember 26. - 11:45
0 komment

 

Szakemberként segítené a Momentum 2022-es választási kampányát Bajnai Gordon volt miniszterelnök – mondta el a Blikknek Fekete-Győr András, a párt elnöke.

Hirdetés

A lap szerint a Momentum már gőzerővel készül 2022-re, ehhez pedig a győzelem érdekében „nagy öregeket is maguk mellé csábítanának”. Így került újra képbe Bajnai Gordon is. Bár a volt miniszterelnök nem válaszolt a Blikk megkeresésére, Fekete-Győr András a helyzetet úgy kommentálta, leginkább a szakpolitikusaik felkészítésében fognak segíteni azok, akiket felkértek.

„Nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén Bajnai például állami posztot kap cserébe. Mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek” – tette hozzá.

Fekete-Győr elárulta azt is, hogy a szakemberek között vannak olyanok is, akik a 2010 óta létező kormányzásban is aktív szerepet vállaltak, de neveket egyelőre nem mondott.

A Blikk úgy tudja, tanácsadói minőségben segítheti az ellenzék munkáját még Bajnai mellett két egykori külügyminiszter, Jeszenszky Géza és Balázs Péter, az egykori jegybankelnök Bod Péter Ákos, ahogy Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter neve is felmerült.

Miután Bajnai Gordon 2010-ben távozott a miniszterelnöki székből, egy ideig pihent, majd 2011-ben több külföldi egyetemen is volt vendégprofesszor. 2014-ben az Együtt 2014 Mozgalom egyik vezetőjeként vállalt szerepet, a mozgalom egy mandátumot szerzett az EP-választáson, de Bajnai lemondott róla, amelyet így Jávor Benedek nyert el.

A parlamenti választáson aztán szövetségre lépett az MSZP-vel, de a miniszterelnök-jelölt nem ő, hanem Mesterházy Attila volt, az MSZP pedig elveszítette a választást, Bajnai pedig ismét kiszállt a politikából. Ezután ügyvezető igazgató lett egy francia multicégnél, ahol korábban felügyelőbizottsági tag volt. Az utóbbi években ritkán ad interjút, visszavonultan él.

via hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások