Hirdetés

A szlovák államfő megkövette a megvert Malina Hedviget

A szlovák államfő megkövette a megvert Malina Hedviget

2021. augusztus 26. - 06:47
0 komment

 

Zuzana Čaputová közleményben reagált a 15 évvel ezelőtti történésre.

MTI / Martin Baumann

Hirdetés

15 évvel ezelőtt történt az a szégyenteljes ügy, amikor két fiatal megverte Zsák Malina Hedvig diáklányt. Az eset megmérgezte Magyarország és Szlovákia kapcsolatát is. A szomorú évforduló alkalmából Zuzana Čaputová, a szlovák elnök asszony közleményben szólalt meg. Benne felhívta a figyelmet arra, hogy éppen a két ország kapcsolatának mélyvölgyén történet az eset, támadtak meg magyarsága miatt egy lányt, akinek a hatoságok később sem szolgáltattak igazságot.

A szlovák államfő azt írta: "Az államapparátus ellene fordult – egy átlagpolgár ellen. Az államhatalmat gyakorlók úgy forgatták ki a törvényt, hogy végül őt akarták bíróság elé állítani, nem pedig azokat, akik megtámadták. Az elkövetőket sohasem vonták felelősségre. Zsák Malina Hedvig pedig az események és a társadalmi légkör nyomása alatt Szlovákián kívül volt kénytelen új otthont keresni. Később ugyan bocsánatkérésben részesült, de ez csak részleges elégtétel mindazokért a megaláztatásokért, amelyeket évekig el kellett viselnie."

A közleményt magyar nyelven közlő Új Szó kitért cikkében arra, hogy bár Malina Hedvig ellen minden eljárást megszüntettek, ügyét azonban mindmáig nem sikerült egészen lezárni.

Via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások