Hirdetés

Szijjártó Péter a koronavírus kellős közepén az illegális migráció miatt bírálta Brüsszelt

Szijjártó Péter a koronavírus kellős közepén az illegális migráció miatt bírálta Brüsszelt

2021. március 08. - 10:58
0 komment

 

A külgazdasági- és külügyminiszter Japánban nyilatkozott az MTI-nek.

Facebook fotó

Hirdetés

Szijjártó Péter külügyminiszter az ENSZ bűnmegelőzési és büntető igazságügyi kongresszusán vesz részt, amelynek alkalmából nyilatkozott az MTI-nek. A legfontosabbnak azt tartotta leszögezni, hogy baj van, még pedig azért, mert az illegális migrációval és a növekvő drogfogyasztással szemben nem lép fel kellő intenzitással Brüsszel.

A külügyminiszternek azért az is eszébe jutott, hogy most éppen egy világjárvánnyal nézünk szembe, ezért így folytatta: "a világnak a koronavírus-világjárvány árnyékában, valamint abból fakadóan újabb biztonsági kihívásokkal kell szembenéznie, és ha ezeket nem kezelik, akkor a válság még nagyobb károkat fog okozni". Nem okozott azonban gondott visszatérnie a migráció tematikára, ugyanis összekötötte a kettőt. Szerinte ugyanis bár eddig elsősorban biztonsági és kulturális fenyegetést jelentett a bevándorlás a kontinensünk számára, most már ez egészségügyi kockázattal is súlyosbodott. Sikerült ebben a nyilatkozatában továbbá a menekülteket segítő civilszervezeteket embercsempészettel megvádolnia.

Szijjártó Péternek a növekvő drogfogyasztás problémájával kapcsolatban is sikerült megtalálnia az Európai Uniót. Nem egyszerűen annyit mondott, hogy nem lép fel kellő mértékben ellene, hanem Brüsszel már támogatja is! "Sajnos azt látjuk, hogy Brüsszel nem pusztán az illegális migrációt, hanem a droghasználat növekedését is támogatja, vagy legalábbis könnyebbé akarja tenni, hiszen a kannabiszt legutóbb az ENSZ-ben olyan kategóriájúvá sorolták át, amely már állítólag nem veszélyes" - nyilatkozta a futsalbajnok külügyminiszter.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások