Hirdetés

Szigorítottak Veszprémben is a kijárási korlátozáson

Szigorítottak Veszprémben is a kijárási korlátozáson

2020. április 10. - 12:23

 

Porga Gyula polgármester az április 9-én elrendelt kijárási korlátozás meghosszabbítása kapcsán további egyeztetéseket folytatott az érintett hatósági szervezetekkel, ezért úgy döntött, Veszprémben is szigorításra van szükség.

A Benedek-hegyen is tilos tartózkodni. Forrás: wikimedia

Hirdetés

A város honlapján megjelent közlemény szerint:

„2020. április 10. 12:00 órától április 13., hétfő 24:00 óráig elrendelem, hogy

• A húsvéti hosszú hétvégén kizárólag az élelmiszerüzletek, drogériák, gyógyszertárak, vegyi árut, háztartási tisztítószert árusító üzletek, a Vásárcsarnok és az üzemanyag-töltőállomások lehetnek nyitva.

• Közterületi korlátozásként tilos a tartózkodás a népszerű kirándulóhelyeken, mint a Gulya-domb, a Séd-völgy, a Benedek-hegy és a parkerdő.

• Tilos tartózkodni a játszótereken és nem lehet használni a kültéri sporteszközöket.

• Kizárólag a területen való áthaladás céljából lehet tartózkodni a Kossuth utcán, az Erzsébet-ligetben, a Szabadság téren, a Vár utcán és a Színházkertben.

• Dohányboltban – az ott foglalkoztatottak kivételével – tilos tartózkodni. Dohányboltból csak elvitelre lehet vásárolni.

• Dohányboltok és elvitelre árusító vendéglátó helyiségek előtti várakozás csak az egyesével és egymástól legalább 2 méter távolság megtartásával lehetséges.

• A babakocsis gyermeksétáltatás, valamint a kutyasétáltatás kizárólag a távolságtartási szabályok betartásával lehetséges.

A rendvédelmi szervek fokozott ellenőrzést végeznek a közterületeken az érintett időszakban! A szabályok megszegése büntetést von maga után!

Kérek mindenkit, hogy a húsvéti hétvégén csak alapos indokkal hagyják el otthonaikat és a lehető legkisebb mértékűre korlátozzák a szociális érintkezést!

Kerüljék a csoportos összejöveteleket, valamint tartózkodjanak a közterületen történő szabadidős tevékenységek végzésétől!

A szigorított szabályok fegyelmezett betartásával, sokat tehetünk magunk és mások egészségének és életének védelme érdekében.

Porga Gyula

polgármester”

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások