Hirdetés

Szeptemberben megtartják a veszprémi táncfesztivált

Szeptemberben megtartják a veszprémi táncfesztivált

2020. augusztus 03. - 13:12
0 komment

 

Megrendezik a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált Veszprémben szeptember elején, az ötnapos rendezvényen a hazai társulatok produkciói mellett külföldi előadókkal is találkozhat a közönség – közölte hétfői veszprémi sajtótájékoztatón a fesztivál művészeti igazgatója, írja az MTI.

Forrás: Facebook/A Tánc Fesztiválja

Hirdetés

Krámer György elmondta, hogy szeptember 6. és 10. között rendezik a 22. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált.

Az első napon a Szegedi Kortárs Balett a Frenák Pál Társulat és a Zadam Társulat lép közönség elé. A fesztivál második napján egy francia társulat, Compagnie Adrien M. és Claire B. mutatja be Hakanai című előadását, amely a vetített kép és a mozgó ember kettőse révén a videoművészet alkotásaként mutatkozik be a fesztivál közönségének.

Ezen kívül fellép a Bozsik Yvette Társulat és a Közép-Európa Táncszínház. Szeptember 8-án látható majd a Pécsi Balett, a Közép-Európa Táncszínház, a Gangaray Dance Company és Feledi János társulatának produkciója.

Másnap rendezik a nemzetközi táncgálát, fellép a Duda Éva Társulat és Oberfrank Réka, a zárónapon gálaműsort láthat a közönség – tette hozzá.

Krámer György beszélt arról is, hogy a fesztivál korábbi éveiből már jól ismert társulatok új produkciókkal érkeznek majd a rendezvényre.

Mint mondta, a fesztivállal párhuzamosan mutatják be a Gáspár Gábor fotós műveiből összeállított kiállítást a Laczkó Dezső Múzeumban, amely az elmúlt évtizedek fesztiváljainak anyagát tárja a látogatók elé.

Sándor Zoltán, a fesztivál nemzetközi menedzsere elmondta, hogy a szeptember 9-i táncgálára Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, Portugáliából, Szlovákiából, Csehországból érkeznek majd táncművészek.

Vándorfi László, a fesztivált szervező Pannon Várszínház igazgatója közölte: a produkciók a Pannon Várszínházban, az Agórában, a Veszprémi Petőfi Színházban és a Latinovits–Bujtor Játékszínben láthatók majd.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások