Hirdetés

Személyi szabadság megsértése miatt nyomoznak Oberfrank Pál ügyében

Személyi szabadság megsértése miatt nyomoznak Oberfrank Pál ügyében

2019. augusztus 31. - 05:36

 

A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója ellen egy színésznő tett bejelentést, Oberfrank Pál hamis vád miatt perel.

Forrás: wikimedia

Hirdetés

A társulat egyik színésznőjének bejelentése alapján nyomozás indult Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója ellen – írta a 444.hu.

Az ügyben jelenleg eljáró Fejér Megyei Főügyészség a lapnak annyit írt: a feljelentett személy július 10-én az irodából éppen távozni szándékozó színész útját elállta egy a fellépésekkel kapcsolatos formanyomtatvány megfelelő kitöltése érdekében, amely következtében a színésznek nem volt lehetősége a helyiségből távozni.

A Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya személyi szabadság megsértése bűntett alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A nyomozásról a rendőrség további információkat nem hozott nyilvánosságra.

A lap kereste az érintett színésznőt, aki nem kívánt nyilatkozni és ahhoz sem járult hozzá, hogy a neve nyilvánosságra kerüljön.

Oberfrank Pál ügyvédje – aki egyben a színház jogi képviselője is – a lapnak azt mondta, hogy ügy hátterében nem a személyi szabadság megsértése, hanem egy munkáltatói intézkedés húzódik. Ennek lényege, hogy az évadközi nyári szünetben a színház közalkalmazott dolgozói egyéb irányú munkavégzésükről bejelentéssel kell éljenek. Ezt szerinte egy szűk munkavállalói kör sérelmezi, ami munkaügyi feszültséghez vezetett.

Oberfrank a bejelentővel szemben  hamis vád miatt kíván feljelentést tenni.

via hvg.hu


 
Hirdetés

Friss hozzászólások