Hirdetés

Szembesítés

Szembesítés

2021. április 05. - 23:39
0 komment

 

Lemezeim, kazettáim rendezgetése közben egy igazi gyémántra leltem. Magyar zenekar dala. A közismert keresztnév említésével brutálisan áthallásos a nóta! Így kezdődik, in medias res.

Stock photo

Hirdetés

“Mondd el, Viktor, hol a vektor, eltértünk a céliránytól. Messze, oly messze már a valóság. Görbe úton, görbe árok, merre megyek, merre járok, nézem, hogy a kanál görbül a kezemben. Elegem van a mesékből.”

  Vajon milyen Viktorról énekel a dalnok, aki eltért a céliránytól, sőt, messze jár már a valóságtól is és még a kanál is görbül a kezekben a méregtől, a sok mesétől, hazugságtól, merthogy így zeng tovább a mű.

  “Felhők szélén lóg a lábam, a gondolat magasan szárnyal, messze, oly messze már a valóság.  Egyenes út, egyenes beszéd, hiánycikk lett erre felé, az igazat nagyítóval keresni. Elegem van a mesékből. Csak ennyit értek az egészből: papaummammaummma.”

  Ennél zseniálisabb refrént még soha nem hallottam. Az alkotó ugyanis vélhetőleg így foglalta össze mind azt, amit Viktor cselekedeteiről gondol, lát, hall, vagy éppen ellentétesen tesz azzal szemben, amit mond.

    A döbbenet, a dal jövőre, az országgyűlési választások évében évében ünnepli a 30. születésnapját! A Bikini együttes remekműve.

  Ezért most szembesítem Németh “Lojzi” Alajost, a zenekar frontemberét, hogy mennyire időt álló szerzeményt alkottak három évtizede, sok rajongó legnagyobb örömére...

  Az együttes fő ideológusát mostanában nem láttam a NER-rendszer média birodalmának televízió stúdióiban, ahol sokszor érvelt, győzködött a Fidesz Kommunista Párt politikája, ideológiája mellett. Ezt a dalt a rádiók mostani tartalmi igazgatói vajon adásba szerkesztenék?

  Mondd el,”Lojzi” mi az ábra, játsszátok ezt még a Viktort látva?

 

D.R.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások