Hirdetés

A szegedi egyetem rektora fenyegetve győzködi az egészségügyi dolgozókat

A szegedi egyetem rektora fenyegetve győzködi az egészségügyi dolgozókat

2021. február 26. - 09:54
0 komment

 

Rovó László rektor az egészségügyi dolgozókat az új munkaszerződésük aláírásáról akarja így meggyőzni.

MTI / Jászai Csaba

Hirdetés

Február 28-án tart a határidő, amíg az egészségügyi dolgozóknak az új munkaszerződésüket alá lehet írniuk. Hiába a kecsegtető lehetőségek a megemelt bérekkel, olyan súlyos terheket is róna az új munkaviszony a szerződést aláírókra, amelyek sokakat visszariaszt. Mivel sokan viaskodnak az aláírással, ezért a kormányzat ki is tolta annak eredeti határidejét. Kunetz Zsombor a 444-en arról ír, hogy "a tét nem kicsi, hiszen amennyiben egy-egy osztályon akárcsak az ott dolgozók 10-20 százaléka nem írja alá az új szerződést, akkor miután a nem aláírók munkaviszonya automatikusan megszűnik, maga az osztály működése is kérdésessé válhat,okozva ezzel a COVID-nál nagyságrendekkel nagyobb kataklizmát".

Sok intézményben helyi, egyedi megegyezésekkel sikerült orvosolni a bizalmatlanságokat és elégedetlenségeket, másutt azonban az intézményvezetők drasztikusabb eszközökhöz, fenyegetésekhez fordulnak. Utóbbiak közé tartozik a Szegedi Tudományegyetem rektora, Rovó László. Kezdetben csak pletyka szintjén terjedt az intézményben az, hogy aki az új munkaszerződést nem írja alá, azt később sem fogják majd alkalmazni. Tegnap azonban továbbléptek, listázni kezdték azokat, akik határozottan kijelentették az aláírás megtagadását.

Kunetz Zsombor birtokába került egy levél, amely már írásban is megerősítette a korábban csak szájról szájra terjedő fenyegetést, hogy aki nem szerződik, azt később sem alkalmazzák majd. "Aki most nem írja alá a szerződést és végkielégítéssel megy el, nem jöhet vissza az SZTE-re dolgozni, sem 1 év múlva, sem 5-10 év múlva. Arra kérnek mindenkit, hogy egy esélyt adjanak arra, hogy tisztán lássanak, hogyan fog működni ez a rendszer" - áll az emailben.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások