Hirdetés

Számíthat-e egy hatéves kislány segítségre?

Számíthat-e egy hatéves kislány segítségre?

2019. január 25. - 11:36

 

Levélben fordult Orbán Viktorhoz Rig Lajos, hogy megkérdezze, számíthat-e a segítségükre az a hatéves, izomsorvadásban szenvedő kislány, akinek a társadalombiztosító nem támogatta a gyógyszerét.

Hirdetés

A Jobbik országgyűlési képviselője levelében kifejti, a kislány, Noémi történetét az RTL Híradója mutatta be a napokban. Ebből kiderült, a kislánynál féléves korában jelentkeztek az első tünetek, ekkor derült ki, hogy az egyik legsúlyosabb típusú gerincvelői izomsorvadásban szenved. Az orvosok akkor 10–12 évet jósoltak neki. Egy nemrégiben kifejlesztett, új gyógyszer segítségével jelentős javulás lenne elérhető Noémi állapotában, ám az erre vonatkozó kérelmet az egészségbiztosító elutasította. Az évente 68 millió forintba kerülő gyógyszert egyébként már hazánkban is alkalmazzák, tavaly tíz gyereknek finanszírozta az egészségbiztosító.

A kislány ügyében írt levelében Rig Lajos emlékeztetett: miközben arról szólnak a hírek, hogy újabb stadion épül 400 milliárd forintból, külföldi kórházaknak adományoz a kormány pénzt, addig Noémi gyógyulására nem telik pár millió forint. Eközben a felcsúti gázszerelő, Mészáros Lőrinc naponta 500 millió forinttal lesz gazdagabb. Majd felteszi a kérdést Orbán Viktornak: ön szerint ez igazságos?

Kitért arra is, hogy a kormányzati médiumok nem írnak Noémi esetéről, ellenben naponta több hír jelenik meg arról, kit kell éppen gyűlölni, ki a nagyobb Soros-bérenc, libsi, náci, libsináci. És azt hangsúlyozta, amíg a Fidesz-kormány levelezik a családokról, ódákat zeng az egészségügy helyzetéről, addig Noémi haldoklik.  Levele végén feltette a kérdést a miniszterelnöknek: „számíthat-e Noémi az önök segítségére?

Orbán Viktornak 15 napon belül kell reagálnia a levélre.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások