Hirdetés

Szakszervezetek is csatlakoznak a színművészetisek tüntetéséhez

Szakszervezetek is csatlakoznak a színművészetisek tüntetéséhez

2020. október 22. - 16:18
0 komment

 

Három konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) is csatlakozik az október 23-ra meghirdetett vonulásos megemlékezéshez – közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata.

Hirdetés

A szakszervezeti szövetségek támogatják a Színház- és Filmművészeti Egyetem munkavállalóinak és hallgatóinak harcát. A támogató konföderációk vezetői szerint az SZFE munkavállalóinak sztrájkja és a diákok kiállása egyetemük autonómiája mellett olyan célok, amelyek a szakszervezeti gondolatot egykor életre hívták – olvasható többek között a Kordás László (MASZSZ), Csóti Csaba (SZEF) és Kuti László (ÉSZT) által jegyzett levélben.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárai és a mellettük szolidaritást vállaló hallgatók az ország különböző egyetemeiről, demonstratív felvonulást szerveznek a szellemi szabadság jegyében október 23-án.

Várnak mindenkit, aki szeretné kifejezni aggodalmát a közelmúltban hazánkban veszélybe került egyetemes értékekért – ezek közül csak egy az autonóm felsőoktatás, olvasható az esemény leírásában.

16:00 órakor gyülekeznek a Műegyetem rakparton, ahol 1956. október 23-án az egyetemisták megmozdultak azért, amiben hittek.

17:30-kor fáklyákat gyújtanak a Március 15-e téren, innentől az útvonal utolsó szakaszát a tiszteletadás jegyében némán teszik meg. 

18:00 órakor az Uránia előtt az SZFE-s hallgatók által szervezett megemlékezés várja a menetet.

Felszólalnak:
– a Budapest Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem,
– a Debreceni Egyetem,
– az Eötvös Loránd Tudományegyetem,
– az Eszterházy Károly Egyetem,
– a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem,
– a Pázmány Péter Katolikus Egyetem,
– a Liszt Ferenc Zeneakadémia és
– a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói,

– a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviselője,

valamint

– Kordás László, a MASZSZ elnöke, aki felhívja a három szövetség (MASZSZ–SZEF–ÉSZT) által tömörített szakszervezetek tagjait: „személyes részvétellel is erősítsék azt az üzenetet, amit az SZFE fiataljai képviselnek: nem hagyjuk, hogy a hatalom kényére, kedvére packázzon velünk!”

A felhívásban hangsúlyozzák, hogy a megmozdulás a pártpolitikától elhatárolódik, így megkérnek mindenkit, hogy magánemberként vegyen részt az eseményen.

A rendezvényt a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően tartják meg. Nyomatékosan kérnek mindenkit a szájmaszk használatára és a kellő távolság tartására.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások