Hirdetés

StúDió Veszprém: A sajtos amigo

StúDió Veszprém: A sajtos amigo

2020. október 30. - 07:34
0 komment

 

A podcast 20. epizódjának vendége Kovács Zsófi szőlész-borász, sajtkészítő, a Tekeresvölgyi Sajtmanufaktúra arca.

Hirdetés

A családi vállalkozásban 12 évesen bíztak rá először önálló feladatot, fehérre kellett festenie a birtok kerítését. Így keresett életében először pénzt. Ezen az úton jár az öccse is, aki éppen 12 éves, és madártejet árul.

Megtudjuk Zsófitól, hogy más generációs vállalkozásokkal ellentétben náluk nincsenek feszültségek, rivalizálás. Mindig meghallgatták a véleményét, ez nagyon nagy motiválóerő ma is.

A zoknidivaton keresztül rátalálnak a közös vonásra Zsófi és Faludy György között, s kiderül, még mindig remekül tud cigánykerekezni. Az egyetemi évek alatt amigóvá vált, ma is fontos számára a beteg gyerekek segítésének ügye.

Férjéről, Tomiról is hallunk, aki körül mindig nagy a vidámság, így Janka lányuknak kevés esélye van unatkozni. Borász házaspárról van szó ugyan, de esténként mégsem a tőketerhelésről beszélgetnek...

Előkerül a sztori a romantikus lánykérésről, egy idejekorán kibontott pezsgőspalackról és felidézik az esküvőjüket is. Egészen pontosan idéznek a szülőköszöntő beszédből, ebben is szerepel Zsófi édesapjának híres mondása: Bő mérésen nincsen haszon!". Magyarázatot is kapunk a jó tanács mellé.

Leszámolnak azzal a tévhittel, hogy a sajtokhoz mindenképpen vörösbort kell inni. Beszélgetnek a több száz éves tapasztalati hátrányról, amit néhány évtized alatt kell ledolgoznia a manufaktúrának. Ennek kapcsán az is kiderül, hogy a hosszú érlelésű, karakteres sajtok mutatják meg igazán a sajtkészítő képességeit.

Szeplők, mint márkajegyek... Zsófi nagyon őszintén mesél szeplőssége kapcsán küzdelmeiről, a kemény sztorikról, de az elfogadás útjáról is, amelyben kulcsszerep jut a győztes sajtófotónak. 

Az epizódot itt hallgathatják meg. 

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások