Hirdetés

StúDió Veszprém: Queen-átiratok zongorára, Kékszalag versenyvitorlással

StúDió Veszprém: Queen-átiratok zongorára, Kékszalag versenyvitorlással

2020. október 01. - 09:45
0 komment

 

A podcast következő epizódjában folytatódik a beszélgetés Arnóczky Noémival. Újra kiderül, hogy az anyák mindenhatóak, akár egy zongora teljes színváltását is könnyedén elintézik, ha a lakás bútorzata ezt megköveteli.

Hirdetés

Ötévesen már zongorázott az ifjú művésznő, de első darabjait nem a klasszikusok közül válogatta. Akkoriban édesapja saját zenekarával ikonikus magyar előadókat kísért, nem meglepő hát, ha az iskola kulturális seregszemléjén egy könnyűzenei produkcióval, sokak kedvencével aratta élete első nagy sikerét kislánya. Ebben a sztoriban népmesei elemek és az osztályfőnöki intő réme is megjelennek.

Átváltozásáról is beszél; egyszer csak az iskolában Arnóczkyból Arnóczky Noémivá vált 10 évesen – játékának köszönhetően. A változás végigkíséri pályáját, az egykori new-country előadóból mára a jazz műfajt is meghódító énekessé vált, napjainkban amerikai ízű" zenét hallhatunk tőle.

Előkerül Freddy Mercury és a Queen, nagy lelkesedéssel beszél a mesterművekről és a zenéről, mint professzióról, szakmáról, a minőség mindenhatóságáról, annak maradandóságáról. Hiába jön elsöprő erővel a populáris cunami..., a Bohemian Rhapsody örök!

Vajon egyenlőek-e az emberek, amikor a zenét együtt hallgatva egyformán könnyeket csal a szemükbe a muzsika? Egy bajai koncertélmény elevenedik meg előttünk meglehetősen plasztikusan.

Klasszikus ruhák, lovaglás, kastélyok és a világ, amit a Kincsem filmből is ismerünk. Vajon ez az igazi közege Noéminak, vagy éppen úgy éli dolgos hétköznapjait, mint a legtöbben?

A beszélgetés végén felmerül, ha már annyira szereti a Balatont, mit szólna egy új szerepkörhöz! Habozás nélkül vállalna egy Kékszalag-kihívást, de bizonyos garanciákat elvárna a hajóstársaktól, bármennyire is kedveli a kalandokat.

A beszélgetés második része péntek reggeltől hallható a StúDió Veszprém podcast műsorában.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások