Hirdetés

StúDió Veszprém: „A múltból üzent nekem Tóth Dézi: a földön élősködők közül a férfi a leggonoszabb!”

StúDió Veszprém: „A múltból üzent nekem Tóth Dézi: a földön élősködők közül a férfi a leggonoszabb!”

2021. április 05. - 08:46
0 komment

 

A podcast 36. epizódja a titkokról szól. Felfejtettekről, a megfejthetetlenekről és az elkottyantottakról. Utóbbit Sümeg Elemér hegedűkészítő és restaurátormester követi el a beszélgetésben.

Hirdetés

A lókúti sváb gyerek színes egyéniség színes történetekkel, aki egyébként rendszeresen belefütyül vagy beledalol a várbéli családpasztorációs rendezvényekbe nagy átszellemültségében.

Szlovákok, svábok, üveghuták a Bakonyban, aztán Csajkovszkij fütyülve, Bellini meg dalolva jó.

Azt mondatja vele a benne lakó ultrasportoló: az ének is olyan, mint az ultrafutás, csak a futásban kevesebb a lámpaláz.

Futni régebben, magánénekre három éve jár.

A titkokról faggatva a szamurájkardoktól eljutunk Stradivari tenyeréig, amelynek elévülhetetlen érdemei voltak a cremonai csodalakk és fiai jó modorra nevelésében.

Alig tudjuk mederben tartani a beszélgetést, hiszen megjelenik Fibonacci, majd 1865-ből egy hegedű, amelyet egy világverseny során fog lekoppintani, az 50, 100, 200 kilométeres futás közben megjelenő, szinte leírhatatlan érzések, aztán egy norvég fjord póni, a vikingek lova a lókúti domboldalban.

Odáig fokozódnak az izgalmak, hogy végül tényleg fény derül Sümegi mester eddig féltve őrzött titkára. Előzetesen csak annyit erről: furfangos DNS-mintákat találnak a jövőben!

A beszélgetés itt hallgatható meg.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások