Hirdetés

StúDió Veszprém: A kihagyott Antarktisz és a megfújt didgeridoo – Vendég: Kovács Attila zeneszerző

StúDió Veszprém: A kihagyott Antarktisz és a megfújt didgeridoo – Vendég: Kovács Attila zeneszerző

2021. május 08. - 07:03
0 komment

 

Zongorista, a filozófiai olvasmányok nagyfogyasztója, zeneszerző és osztrák licences drónpilóta, mellesleg pályaelhagyó vegyészmérnök. Ükanyákig visszamenőleg veszprémi, hite szerint panteista, világutazó. Véleményes” ember, azaz határozottan tud állást foglalni a világ dolgairól, ha kérdezik.

Hirdetés

 

Miért hagyja el a szülővárosát, az országát egy tehetséges, erős gyökerekkel rendelkező, karakteres ember? Két jó okot is mond Kovács Attila, közben Cuxhavent emlegeti, ahol úgy köszöntek rá, mintha ott született volna.

Nyugat-európai hódításai során – manapság is így van ezzel – jég dupla whiskyvel csak nagyon ritkán csúszik le, de a svéd–norvég határon a Pannónia Expressnél száll meg és Charlie-val kvaterkázik éjszakákon át.

A hamburgi Colonnadenban még nem tudja, hogy egy majdani lovag társaságában teszteli a Steinwayeket, a világ legjobbjaiként számon tartott hangversenyzongorákat.

Szülei beléoltották, hogy nyitott legyen, így akad Helmut barátjára, aki megajándékozza egy Horovitz-koncertjeggyel. 1987-et írunk, a 3000 nyugatnémet márkáért vásárolt belépő az első sorba szólt...
Tök mindegy, hogy Bukarest vagy Budapest? Pont, ahogy Drezda vagy Hamburg! – így magyarázta német barátainak a különbségeket a 80-as évek végén. 

Attila atyai bölcsességet is felidéz: ha a lelkiismereted tiszta, minden rendben van.

Zenélünk, filmtervéről beszél és életútja esszenciáját is megosztja velünk, amikor azt mondja a beszélgetés végén; a mi világunk lényege a humanizmus, az emberközpontúság”.

A podcast 39. epizódját itt hallgathatják meg.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások