Hirdetés

StúDió Veszprém: Egy asztalnál az ezredes, a tanácsi alkalmazott, az ateista aktivista és az ügyvéd

StúDió Veszprém: Egy asztalnál az ezredes, a tanácsi alkalmazott, az ateista aktivista és az ügyvéd

2020. október 22. - 11:41
0 komment

 

Nem csak a StúDió Veszprém mikrofonja előtt foglalt helyet a négy szereplő, ők az 1990-ben megalakult önkormányzat asztaltársaságának is tagjai voltak: Dióssy László, Hegedűs Tamás, Mazák György és Simon Sándor beszélget a podcast új epizódjában.

Hirdetés

A beszélgetés során újra felidézték, hogy bár nagyon máshonnan indultak, mégis ugyanoda érkeztek és ugyanazzal a céllal.

Változtatni akartak, de ők maguk is változtak képviselőségük ideje alatt. A naivitásról, a türelmetlenségről, mint jellemvonásról ejtettek szót és arról is, hogy volt, akinél az igazi változás Helsingørben történt.

Az egyik legfontosabb eredményként említették az önként vállalt 2/3-os szabály alkalmazását akkor, amikor az egyszerű többség is elég lett volna. Állítólag ez Veszprém rendszerváltozás utáni fejlődésének egyik záloga.

Sztoriztak arról, hogyan cserélte a büdös olajkályhát repülőtéri közegre a képviselő-testület. A két oldal két külön géppel szállt a magasba, és árgus szemekkel figyelték egymást, végül ki marad fenn a két brancsból...

Hallhatunk a turizmus szolgálatába állított 78 tonnányi pusztítóerőről, a „tihany asszonyprogramról", s kiderült, volt, aki úgy gondolta, a Mazák kommunistákat rejteget a GAMESZ-okban"!

Egyetértettek a beszélgetőtársak abban, hogy a kezdetekkor a közjó fogalma igazi tartalmat kapott. Elhitték és megélték, hogy minden frakció a közjóért dolgozik, szakmai közélet zajlott a testületben.

Napjainkat egyformán látják a veterán képvislők. Ma leosztás van és nem autonómia, kijáró országgyűlési képviselők vannak és súlytalan városvezetők, az önkormányzatok fejére ültetett igazgatási felettesek gúzsba kötve táncoltatják a képviselő-testületeket.

Hol van az már, amikor Bottropban a kereszténydemokrata és az ateista együtt járta be az összes templomot...

Új epizód a StúDió Veszprém műsorában október 23-án 7.30 órától!

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások