Hirdetés

Sporttörténeti Magyar Kupa

Sporttörténeti Magyar Kupa

2021. április 09. - 08:19
0 komment

 

Vasárnap és hétfőn Szigetszentmiklóson rendezik meg a férfi kézilabdázók Magyar Kupa Final Four-ját. A Szeged mellett a Balatonfüred, valamint a nagy és a “kis” Veszprém is bejátszotta magát az elit négyesbe. Gulyás István szövetségi kapitányt erről is kérdezte a Veszpresszó.

Fotó: Cseh Péter

Hirdetés

Mindig érdekelt, hogy vajon mit csinál egy szövetségi kapitány, amikor nincs felkészülés és mérkőzés sem?

- Nem könnyű a helyzet ebben a koronavírus-fertőzéses helyzetben. De már kértem a szövetséget, hogy adjanak további feladatokat, hiszen szívesen megnézem az utánpótlás mérkőzéseket is. És persze időnként személyesen is ott vagyok a lelátón a bajnoki összecsapásokon is. Figyelem a keret tagjainak formáját.

A világbajnoki ötödik hely megszerzése után a nemzeti együttes kétszer magabiztosan legyőzte Szlovákiát. Az Euró Liga sorozat hamarosan folytatódik.

- Így van, a hónap végén két nagyon nehéz összecsapás vár ránk. Hiszen a spanyolok nyilván szeretnének visszavágni az itteni vereségükért, (32-29). Mi pedig ugyanezt szeretnénk a horvátokkal szemben elérni, (31-27) hazai pályán.

Vasárnap és hétfőn Szigetszentmiklóson rendezik az idei Magyar Kupa négyes döntőjét, amely több kuriózummal is szolgál. Soha nem volt még három Veszprém megyei csapat a Final Four-ban. Ami még tovább növelheti a villámtorna iránti érdeklődést, hogy sporttörténeti esemény is a két élvonalbeli veszprémi együttes pályára lépése a MOL Pick Szeged és a Balatonfüred részvételével. A tópartiak rutinos szereplők, hiszen többször voltak négy között, és bronzérmet is nyertek már.

- Az újságíróknak valóban igazi csemegének, akár szenzációnak is számít, hiszen ilyenre még tényleg nem volt példa a sportág történetében. Én is kíváncsian várom a mérkőzéseket. A legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a Telekom Veszprém nyújtotta eddig. Vezeti a bajnoki tabellát, esélye van a Bajnokok Ligájában újra négy közé jutni. A másik BL részvevő szegedieket alaposan szétszedte a járvány, és a sok sérülés. De igazi sportemberek, kiváló játékosokkal, akik biztos, hogy mindent megtesznek azért, hogy jól szerepeljenek a Magyar Kupa végjátékában is.

A Telekom Veszprém - Balatonfüred és a MOL Pick Szeged - Veszprémi KKFT elődöntők a két nagy klub fináléját sejteti, míg a harmadik helyért szomszédvári rangadó lehet.

- Valóban a papírforma szerint ez várható. Nekem is fontos, hogy láthassam itt is a válogatott keret játékosait, hiszen mind a négy együttesben játszanak a keret tagjai.

A meglepetés csapatból a kapus, Borbély Ádám mellett már Vajda Huba is magára ölthette a címeres mezt. Vannak-e más jelöltjei is a “kis Veszprémből”, akikre figyel. A szélsők, Szmetán és Hári, Éles Benedek, Fazekas Gergő?

- Neveket én nem említettem volna, és most sem teszem egy kivétellel, természetesen nagyon figyeljük Fazekas Gergőt, ahogy egész Európa ezt teszi...

Mi lehet az újonc veszprémiek eddigi sikereinek a titka?

- Nem titoknak mondanám, sokkal inkább a kiváló, szisztematikus, szakmai munkának, amit Tombor Csaba és Fazekas Nándor edzők megkövetelnek és elvégeztetnek a fiatal játékosokkal, akik pedig éhesek a sikerre, és tesznek is érte. Az ellenfelek pedig már többször nem hitték el, hogy kikaphatnak ettől a csikó csapattól. Mégis megtörtént.

Fazekas Gergőék harmadszor játszanak a szegediekkel, akiket a Tisza-parti és a veszprémi bajnokin is alaposan megszorongattak. Vajon mi lesz a vasárnapi összecsapás egyik elődöntőjében?

Donát Tamás

Fotó: Cseh Péter  


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások