Hirdetés

Sokan kimaradnak a rendőröknek ígért hathavi fegyverpénzből

Sokan kimaradnak a rendőröknek ígért hathavi fegyverpénzből

2021. december 07. - 07:00
0 komment

 

A kormány ígérte, mégsem kapja meg mindenki - adta közre az ATV.

unsplash.com

Hirdetés

A fegyveres őröket, az igazgatási alkalmazotti szolgálatot és az egyéb alkalmazottakat mégsem illeti meg az a hathavi fegyverpénzre, amit a kormány ígért a rendőröknek - adta közre az ATV. A Fegyveres Biztonsági Őrség tagjai fordultak a tévécsatornához, hogy beszámoljanak erről a felemás jutalomosztásról. Már korábban is lemaradtak plusz juttatásokról, mert amikor egyszeri 500 ezer forintos jutalmat osztottak a rendőrség tagjainak, akkor is csak a hivatásos állománynak járt az összeg.

Már születőben van a törvénytervezet a hathavi extra jövedelemről. Ennek szövegezése közben derült ki, hogy a rendőrség nem hivatásos állománya nem részesül ebből. Guthy Lajos az ATV-nek elmondta, hogy ez a belügyi egyeztető tanácson derült ki a számukra. A Független Rendőrszakszervezet próbálta képviselni a kimaradók érdekeit, de azzal reagáltak nekik, hogy nincs pénz a nem hivatásosok megtámogatására.

A Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának DK-s alelnöke, Vadai Ágnes azt mondta, ő is próbált utánajárni a törvénytervezet mikéntjének, de a végrehajtási rendelet még el sem készült. „Élek a gyanúperrel, hogy addig húzzák az időt, míg közelebb kerülnek a választásokig” - nyilatkozta a DK-s politikus.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások