Hirdetés

Simonyi András: Jöhetnek még durvább jelzések Orbánnak a tengerentúlról

Simonyi András: Jöhetnek még durvább jelzések Orbánnak a tengerentúlról

2021. november 17. - 16:34
0 komment

 

A volt amerikai magyar nagykövet adott interjút a Hírklikknek.

unsplash.com

Hirdetés

"Márki-Zay üzenete – hogy Magyarország nem egy elveszett, világ végén lévő ország – jól átjött, demonstrálta, hogy a magyar nép nem vesztette el demokratikus lélekjelenlétét" - összegezte Simonyi András azt a képet, amely Márki-Zay Péterről alakult ki általános az amerikai politikai vezetésben. A volt amerikai magyar nagykövet kiemelte azt is, hogy Márki-Zay Péter már eddig is nagyon sokat ett azért, hogy Magyarország megítélése javuljon az amerikai közéletben, és fontos volna, ha ezt itthon a magyar választók érzékelnék.

Ugyanakkor Simonyi András hangsúlyozta azt is, hogy Amerikának és a politikai vezetésnek bár lehet véleménye, és lehet érdeke, de semmiképp sem avatkozik majd be a magyar választásokba: "Amerika nem akar és nem is fog beleavatkozni a magyarországi választásokba – ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni, már csak azért sem, mert előre borítékolhatóan érkezni fognak ilyen vádak Orbán és kollégái részéről." Azt viszont okkal követelik meg, mint egy szövetséges országtól, hogy a választások tisztességesek és tiszták legyenek - például ne álljanak le a számítógépek, amikor épp a szavazatszámolás történik.

Az interjúba szóba került az is, hogy miként kell értelmezni azt, hogy Magyarországot nem hívták meg az úgynevezett demokrácia csúcsra. Simonyi András ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy ez az üzenet nem a magyaroknak, hanem csak Orbánnak szól, a nép ne vegye magára. Orbán számára viszont elég erős üzenet, hiszen mindeközben Lengyelországot - akikről Orbán azt állítja, szoros szövetséges - meghívták.

Via Hírklikk


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások