Hirdetés

Simicska ajkai kenyeret vesz, nem zircit, mert Ajka MSZP-s város, Zirc pedig fideszes

Simicska ajkai kenyeret vesz, nem zircit, mert Ajka MSZP-s város, Zirc pedig fideszes

2020. február 21. - 11:23

 

Az egykori oligarcha a politikával szakított, de a politizálással nem. Közben egy falunapra lovakat vitt a gyerekeknek.

Forrás: magyarnarancs.hu

Hirdetés

Új üzletbe fogott Simicska Lajos – írtuk néhány napja 24.hu alapján, ugyanis a volt Orbán-jobbkéz egyetlen céget tartott csak meg 2019-re az egykori cégbirodalmából, a juh- és kecsketenyésztéssel foglalkozó Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-t, amelynek nemrég megváltozott a fő tevékenységi köre, a kecsketenyésztésről átálltak a lótenyésztésre.

A vállalat – amelynek 49,6 százalékos tulajdonosa Simicska, 50,3 százalék pedig a feleségéé – a legutóbbi beszámolója szerint csak vitte a pénzt: 2014 és 2018 között évről évre 51–77 milliós veszteséget termelt.

A pénteki Blikk annak apropóján, hogy újra előkerült Simicska neve, Hárskúton járt, hogy a helyieket kérdezze Simicskáról. „Veszprémben lakik, de minden reggel jön a vendégházhoz, ahol átül a terepjárójába, és kimegy a tanyájára. Amikor bevásárolták magukat a környékre, felbolydult a falu, de már megszokták a jelenlétüket” – mondta egy szomszéd, aki szerint Simicska mindig kedvesen köszön.

A helyiek állítják, Simicska vett a közelben egy tavat is, amit szépen rendbe hoztak. Egy idősebb asszony azt mondta, hogy ő csak jókat tud mondani a volt fideszes háttéremberről. „Annak ellenére, hogy lezárták a tó környékét, megengedik, hogy arra sétáljak.” Egy másik férfi szerint

Simicskáék a falunapon is aktívak voltak, hoztak lovakat, amelyekre a gyerekek felülhettek.

Blikk megjegyzi, annak ellenére, hogy Simicska teljesen szakított a politikával, a politizálással azonban nem. Szokott menni a helyi közértbe pékáruért, ahol mindig ajkai kenyeret vesz, nem zircit.

Ezt azzal magyarázta, hogy Ajka MSZP-s város, míg Zirc fideszes – mondták a boltban.

via hvg.hu


 
Hirdetés

Friss hozzászólások