Hirdetés

A Semmelweis Egyetem bekerült a világ 300 legjobb egyeteme közé

A Semmelweis Egyetem bekerült a világ 300 legjobb egyeteme közé

2021. szeptember 02. - 15:18
0 komment

 

A 277. legjobb egyetem lett a Times Higher Education (THE) rangsora szerint.

Facebook fotó

Hirdetés

A Times Higher Education (THE) rangsora szerint a Semmelweis Egyetem bekerült a világ 300 legjobb egyeteme közé azzal, hogy 277. helyre ugrott fel a tavalyi 426. hely után - közölte magáról a felsőoktatási intézmény. A korábbi SOTE ezzel kimagasló eredményt ért el a magyar egyetem között is, továbbá ő lett a második legnagyobb előrelépő európai felsőoktatási intézmény a TOP500-ban.

Öt mutató szerint rangsorolja a THE az egyetemeket: az oktatási környezet, a kutatás színvonala, az idézettség mértéke, az ipari bevételek és a nemzetközi orientáció. A Semmelweis minden mutatóban javítani tudott, különösen pedig az oktatás, az idézettség és a nemzetközi kapcsolatok területén, ott az egyetemek legjobb 25 %-ába tartozik a világon.

Ez a lista összesen 1662 egyetemet listáz, köztük 11 hazai egyetemet. Az ELTE a 601-800-as traktusba került, míg a pécsi, a debreceni és a szegedi a 801-1000-esbe. A teljes lista élére az Oxford, a California Institute of Technology, a Harvard és a Stanford Egyetemek kerültek fel. A legtöbb jó egyeteme továbbra is az Egyesült Államoknak van, az első 200-ban 57 egyetem az USA-ban található, de jön fel Kína, megelőzve Hollandiát és Kanadát.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások