Hirdetés

Sebastian Kurz: Nem fogadunk be embereket Afganisztánból

Sebastian Kurz: Nem fogadunk be embereket Afganisztánból

2021. augusztus 23. - 06:30
0 komment

 

Az osztrák kancellár egy osztrák televíziónak nyilatkozott a kérdésről.

MTI / Abir Szultan

Hirdetés

„Egyértelműen ellenzem, hogy mi most önként embereket fogadjunk be (Afganisztánból). Amíg én vagyok a kancellár, ez nem fog megtörténni” - nyilatkozta Sebastian Kurz a PULS 24 osztrák tévécsatornának. Az osztrák kancellár emlékeztetett arra, hogy országa korábban a menekültválság idején már több mint 40 ezer afgán menekültett befogadott, és ezzel túl is teljesítette a népességszámból fakadó arányos elvárásokat.

Az osztrák kormány inkább helyben segítené megoldani a problémákat, és enyhíteni a társadalmi, politikai krízisen. „Ami a nők jogait és a civil lakosság biztonságát illeti, ezen a területen nagy felelősségünk van” - nyilatkozta a kancellár. Kurz megosztotta azt a véleményét, hogy szerinte az afgán menekülteknek a közel-keleti régióban kellene maradniul. Felvetette azt a kérdést, hogy Türkmenisztán és Üzbegisztán csak valamivel több mint egy tucat menekültet fogadott be, amely ellentétes a vonatkozó ENSZ szabályokkal.

Németország után valóban Ausztria fogadta a legtöbb afgán menekültet 2015 és 2016-ban, miközben lakossága kilencszer kisebb, mint Németországé. Sebastian Kurz éppen annak is köszönhette politikai karrierjét, hogy azt markáns bevándorlás ellenes éllel alapozta meg.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások