Hirdetés

Salvini: nem jön létre közös pártcsoport

Salvini: nem jön létre közös pártcsoport

2021. március 31. - 06:07
0 komment

 

Orbán Viktor terve nem látszaik megvalósulni.

Facebook fotó

Hirdetés

Matteo Salvinit, a szélsőjobboldali olasz Liga párt elnökét az MTI kérdezte kedden, miután kiderült, ő és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Budapestre érkezik egy Orbán Viktorral esedékes találkozóra. "A közös találkozó a koronavírus-járvány utáni Európa építését szolgálja" - nyilatozta az olasz politikus. Egy "másfajta, igazi" Európa és egy "új szereppel, új értelemmel" bíró Európau Unió létrehozására ad lehetőséget a koronavírus járvány, fejtette ki Salvini, hozzátéve, hogy "az Európai Uniónak vissza kell találnia lelkére, gerincére, küldetésére, nem lehet puszta szupermarket vagy üzleti központ, mert így nem tud választ adni ötszázmillió európai igényeire".

Köszönetet mondott a két miniszterelnöknek, hogy bár ő nem tölt be ilyen magasrangú tisztséget, mégis találkozóra hívják. Elismerte, hogy a három érintett párt, a Liga, a Fidesz, a lengyel miniszterelnök képviselte Jog és Igazságosság közös európai értékeket vall, de leszögezte, hogy "nem jön létre közös pártcsoport".

"Budapesten a jövőbeli Európa elképzeléséről egyeztetünk, munkáról, jólétről, biztonságról, identitásról, családról, oktatásról védelemről, migrációról, külpolitikáról, egészségügyi együttműködésről, a polgárok valós életével foglalkozunk. Közös chartát mutatunk be a közös értékek, célok meghatározásával" - fejtegette az olasz politikus.

Ezzel szemben Havasi Bertalan, a MIniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár azt mondta korábban a tervezett találkozóról, hogy annak célja a három párt közötti európai szintű politikai szövetség áttekintése.

Salvini azt is elmondta ,hogy a csütörtöki budapesti útja csak az első állomása egy olyan körútnak, amelynek keretén belül Európa fővárosait járja sorba az általa említett témákról egyeztetni. "Hangsúlyozta, hogy nem szerepel napirenden a Liga csatlakozása az Európai Néppárthoz: az EPP-be való belépés kizárólag a sajtót érdekli, miközben sem a Liga, sem hatvanmillió olasz nem tartja elsőrendűnek ezt a kérdést" - nyilatkozta az olasz politikus.

Via HVG


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások