Hirdetés

Saját kezébe venné a kormány a Facebook-letiltások vizsgálatát

Saját kezébe venné a kormány a Facebook-letiltások vizsgálatát

2020. augusztus 01. - 11:53
0 komment

 

Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint új jogszabályt kell alkotni.

Hirdetés

Javaslatot tett Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a kormánynak arra, hogy alkossanak jogszabályt a közösségi médiáról, amely szerint csak alapos indokkal lehet felfüggeszteni közösségi profilokat, és a magyar hatóság felülbírálhassa ennek jogosságát – írja a kormánypárti Magyar Nemzet.

A lap szerint tömegével, indokolatlanul, szűrés nélkül függesztett fel a Facebook személyes profilokat, amelyeket csak a személyi igazolványról készült fotó elküldése után, napokkal később oldottak fel", ezzel kapcsolatban pedig Péterfalvi Attila új jogszabályok megalkotására tett javaslatot az Igazságügyi Minisztérium által létrehozott digitális szabadság munkacsoport ülésén.

Péterfalvi a lapnak arról beszélt, hogy az okmánymásolás aggályos, mert az adatvédelmi szabályzat elveivel és a magyar adatvédelmi hatóság gyakorlatával is ellentétes, de a Facebookra nem a magyar szabályok, hanem egységes európai szabályozás vonatkozik, magyar hatóság nem indíthat vizsgálatot, ezért szükség van új jogszabályok megalkotására.

Péterfalvi azt is mondta, hogy Varga Judit igazságügyi miniszer létrehozta a Digitális véleményszabadság munkacsoportot, ennek ülésén pedig felvette, hogy a személyes profilok felfüggesztésének felülvizsgálata legyen magyar kompetencia.

Azt a javaslatot tettem, hogy létre kellene hozni egy magyar hatósági eljárást, amelynek során a magyar hatóság kötelezi a Facebookot az indokolatlan letiltások felülvizsgálatára, hogy a véleménynyilvánítás valóban szabad maradjon" – mondta Péterfalvi.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások