Hirdetés

Saját cégétől vásárolt lakásokhoz vette fel a CSOK-ot Dunakeszi fideszes polgármestere

Saját cégétől vásárolt lakásokhoz vette fel a CSOK-ot Dunakeszi fideszes polgármestere

2021. május 25. - 14:29
0 komment

 

Dióssi Csaba maga építtette a házat, majd hogy megvegye, felvette hozzá a CSOK-ot - írja a Magyar Narancs.

MTI / Soós Lajos

Hirdetés

Dunakeszi fideszes polgármestere, Dióssi Csaba saját cége tízlakásos társasházat építtetett 2020-ban, amelyben a polgármester gyerekei is kaptak lakást. A területet Dióssi még 2011-ben vásárolta meg, amelyek a társasház a tavalyi évre készült el. Az építtetető céget 1996-ban alapította meg Turan Bt. néven. A vezetését 2016-ig látta el a polgármester, jelenleg fia az ügyvezetője és a tulajdonos, de a polgármester édesapja is az egyik kültag. Fejenként a család 5-5 lakást birtokol a társasházban a dokumentumok szerint, amelyek 60 és 100 négyzetméteresek. A lakásokat 2017-ben és 2019-ben vásárolták meg a családi cégtől.

Az új ingatlanok már szerepelnek Dióssi Csaba vagyonnyilatkozatában is. A polgármester bruttó havi jövedelme 820 ezer forint, de ingatlan-bérbeadásából még ezen felül bruttó 905 ezer forint jövedelemmel rendelkezik. A tulajdoni lapok bizonysága szerint nagyobb abnki hitelt nem vett fel, de felvette a családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK) 9,8 millió forint összegben.

A családi vállalkozást jelentő Turan Bt.-ről keveset tudni. A nyilvánosságban, web- vagy közösségi oldalakon nem nem található meg. Az elmúlt években pár milliós bevétele volt a vállalkozásnak, leszámítva a 2017-es és 2019-es évet, amikor a család megvásárolta a családi cég nevére írt lakásokat. A lap kereste a polgármestert, de az nem volt hajlandó választ adni. Egyedül a helyi lapnak nyilatkozott a lakásokról is, amelyről a következőt mondta: "A kilencvenes évek közepétől volt egy jól működő betéti társaságunk édesapámmal, műszaki munkák sorával. Azzal építettük, majd amikor kiszálltam a cégből megvettem a lakásokat. Így még a CSOK-ot is fel tudtam venni hozzá teljesen szabályosan".

Via Magyar Narancs


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások