Hirdetés

Ruff Bálint: A Fidesznek az lenne a legjobb, ha Karácsony nyerné az előválasztást

Ruff Bálint: A Fidesznek az lenne a legjobb, ha Karácsony nyerné az előválasztást

2021. június 16. - 07:30
0 komment

 

Ruff Bálint politikai elemző és tanácsadó a választási esélyekről adott interjút a Szabad Európának.

Facebook fotó

Hirdetés

Ruff Bálint politikai elemző, aki Botka László és Pikó András polgármesterek tanácsadójaként is dolgozik, a Szabad Európának adott részletes interjút a 2022-es választás esélyeiről. Az elemző erőteljes kritikát fogalmazott meg az ellenzékkel kapcsolatban, azonban szívós munkával lát esélyt a kormány megbuktatására. Orbán Viktorról pedig azt állította, hogy most, a Kormányinfón való személyes részvétellel és a beígért szja-visszatérítéssel indította be kampányát.

Ruff Bálint úgy látta, hogy a Fudan Egyetem ügye miatt kissé megtorpant és elbizonytalanodott a Fidesz kommunikációja, ezért kerülhetett sor pár későbbre tervezett téma bedobására már most. A beígért migránskampány és az LMBTQ emberek meghurcolása is ennek köszönhető. "Lassan megtanulhatnánk, hogy cinizmusban lehetetlen legyőzni a Fideszt. Miután az elmúlt években sorra derültek ki – legutóbb pár hete –, hogy soraikban pedofilok és finoman szólva sem szent életűek vannak, akiket szó szerint ki kell menekíteni külföldről, most a kampányra újra előveszik az ügyet" - nyilatkozta az elemző. Szerinte az ellenzék válasza erre két dolog lehetne: "rámutatni, milyen álszent módon élnek a törvényt támogató párt tagjai, másrészt minden ügyben, így ebben is világos, egyszerűen érthető alternatívát mutatni, hogy milyen lenne a szolidáris szabad Magyarország".

A különböző miniszterelnök-jelöltekkel kapcsolatban azt látja, hogy Jakab lehetne a sötét ló a Fidesz számára. "Fidesznek az lenne a legjobb, ha Karácsony Gergely lenne az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Mert a Fidesz Budapest és a vidék ellentétére akarja építeni a kampányt" - mondta a főpolgármesterről. De hasonlóan vélekedett Ruff Dobrevről is: "Dobrev Klára legnagyobb előnye a kompetenciája, ezt még az ellenfelei sem kérdőjelezik meg, és a két másik jelölt mellett szisztematikus kampányt fut". Ugyanakkor az ő esetében volna a legegyszerűbb a gyurcsányozás, tette hozzá az elemző.

Jakab Péter személyével kapcsolatban arra tért ki Ruff Bálint, hogy az ő támogatói körében nagy potenciál lehet, csak a kérdés az, el tudja-e vinni szimpatizánsait szavazni. Az is nehezíti a Jobbik elnökének esélyeit, hogy az előválasztáson épp fordított logika fog érvényesülni, mint a választáson, mint ami kedvezhetne Jakabnak. Nem a vidék, hanem a megyei jogú városok és a főváros inkább liberálisabb szavazói vesznek majd azon részt, míg a pártelnök inkább ott erős, ahol a Fidesz is.

Ruff Bálint szerint a választási siker kulcsa az ellenzék részéről az elszántság. "Arról nem vagyok meggyőződve, hogy minden ellenzéki politikus tisztában van-e azzal, hogy csak akkor van esélye a Fidesszel szemben, ha ezerszázalékosan akarja a győzelmet. A választóknak látniuk és érezniük kell, hogy a jelöltjük nemcsak belekényszerült az indulásba, hanem tényleg minden porcikája akarja a győzelmet" - mondta el az elemző.

Via Szabad Európa


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások