Hirdetés

Rossz fényt vet a magyar EB-rendezésre, hogy a szurkolók kifütyülték az íreket

Rossz fényt vet a magyar EB-rendezésre, hogy a szurkolók kifütyülték az íreket

2021. június 09. - 13:41
0 komment

 

Stephen Kenny, az írek szövetségi kapitánya nyilatkozta ezt a tegnapi meccs után.

MTI fotó

Hirdetés

Tegnap tartotta utolsó felkészülése mérkőzését a magyar labdarúgó válogatott a pénteken kezdődő Európa bajnokság előtt. A nemzeti tizenegy az íreket fogadta a Szusza Ferenc Stadionban. A 0-0-val zárult mérkőzés kevésbé a játék, inkább egy kellemetlen közjáték miatt vert hullámokat. A magyar szurkolók ugyanis kifütyülték az ír csapatot, amikor játékosai a meccs elején a kirekesztés és a rasszizmus elleni figyelemfelkeltés jegyében letérdeltek.

Az Európa-bajnokság meccseinek elején számos válogatott letérdeléssel jelzi majd rasszizmussal szembeni tiltakozását. A Magyar Labdarugó Szövetség előre kijelentette, hogy ő ebben nem vesz részt. Közleményükben azt írták, hogy "Az MLSZ 'A gyűlölet nem pálya' kampány keretében harcol évek óta a gyűlölet minden formája ellen. Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nem csak elfogad, de egyet is ért vele. A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését". A meccs elején a magyar válogatott játékosai a mezük karján lévő logóra mutattak, amely ugyanazt az üzenetet jelképezi.

Az írek azonban letérdeltek a meccs elején, amelyet a magyar szurkolók füttykoncerttel fogadtak. Stephen Kenny, az írek szövetségi kapitánya élesen reagált az esetre. Elítélte a szurkolók reakcióját, azt értelmezhetetlennek nevezte, majd hozzátette azt is, hogy ez a negatív gesztus ártott Magyarországnak és az Eb-rendezésnek is.

Igaz ugyanakkor az is, hogy nem a magyar szurkolók az egyetlenek, akik füttyköncerttel fogadják a rasszizmus elleni tiltakozást. A brit szurkolók egy csoportja sem tudott mit kezdeni azzal, amikor az angol válogatott térdre ereszkedett egyik mérkőzésük elején.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások