Hirdetés

Rettenetes, lassú, de miénk – felavatták a Kétfarkúak a kettős körforgalmat

Rettenetes, lassú, de miénk – felavatták a Kétfarkúak a kettős körforgalmat

2019. május 25. - 16:23

 

Bepótolta a városvezetés mulasztását a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, és szombat délután felavatta a Veszprém belvárosában épített kettős körforgalmat. Igaz, az érintett útszakaszon már december eleje óta lehet közlekedni, de a hivatalosságok – talán a népharagtól félve – nem merték átadni, hiszen a célokkal ellentétben inkább lelassította, mintsem gyorsította volna a forgalmat. Most viszont volt nemzetiszínű szalag, sörgurítás, és még a Gorilla is eljött.

Szimmer Ákos vágta át a szalagot. Fotók: Hujder Balázs

Hirdetés

Szimmer Ákos, a Kutyapárt veszprémi koordinátora avatóbeszédében méltatlanul mellőzött szimbólumnak nevezte a kettős körforgalmat. Az útkeresés szimbólumának, ahol zavarodottan keringve, találomra választva haladhatunk tovább az ismeretlenbe, vagy céltudatosan, fogunkat összeszorítva araszolhatunk tovább a következő körforgalom felé. Szimbóluma ez az összetartozásnak, a veszprémi létnek, hiszen autós és gyalogos, motoros és kerékpáros, idős és fiatal együtt szidja és gyűlöli. Könnybe lábadt szemekkel közelítjük meg nap mint nap, és hálatelt szívvel haladunk minél messzebb tőle.

Mégis fontos ez a csomópont – mondta Szimmer Ákos –, hiszen ezen keresztül juthat el az éhező a McDonald'sba, a beteg a kórházba, és a kivándorolni készülő orvos is ezen a körforgalmon keresztül teszi meg első lépéseit. Ez az a szimbólum, amely igazán veszprémivé tesz, és a Kutyapárt számára nagy büszkeség, hogy megkésve bár, de ők adhatják át, általuk emelkedhet ki a meg nem értett körforgalmak szürke ürességéből a várost összekovácsoló jelképpé!

Beszédet mondott a Gorilla is, aki többek között elmondta, hogy a körforgalom azon állampolgárok halmaza, akik egy adott ponttól egyenlő távolságra helyezkednek el, és ott is maradnak. Ezért a körforgalom a világtörténelem eddigi legdemokratikusabb infrastrukturális eleme. Arra kérte az egybegyűlteket, hogy féktelen jókedvtől és ösztönös hazafiságtól vezéreltetve hányjanak most összegömbölyödve egy illemtudó bukfencet a mindenkori innováció tiszteletére!

Ezt ő maga rögtön meg is tette, majd Szimmer Ákossal együtt átvágták a nemzetiszínű szalagot, amelyből az egybegyűltek is kaptak egy-egy darabkát. Mivel pedig sörgurítás nélkül nem igazi egy avatás, egy doboz alkoholmentes sört is gurítottak egymásnak.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások