Hirdetés

Republikon: Nincs érdemi változás a pártpreferenciák között

Republikon: Nincs érdemi változás a pártpreferenciák között

2021. december 08. - 12:14
0 komment

 

A kis pártok támogatottsága nőtt csak.

unsplash.com

Hirdetés

Mindkét nagy tömb szimpatizánsainak köre csökkent a múlt hónapban a Republikon Intézet kutatása szerint. A DK és a Jobbik népszerűsége már tendenciaszerűen, igaz csak enyhén apad. Most csökkent kissé a Momentum is, ám ezzel ellentétesen a kisebb pártok tábora nő.

Novemberben a Fidesz, a DK, a Jobbik és a Momentum is 1-1 százalékpontot gyengült. A nagyobbik kormánypárt így 31, a DK 11, a Jobbik 8, a Momentum pedig 6 százalékon áll a teljes népességen belül. Az MSZP tartja magát 5 százalékon, a Párbeszéd 3-on, az LMP és a Mi Hazánk 2-2-n. Egyedül az MKKP növelte népszerűségét 2-ről 3 százalékra. A bizonytalanok aránya pedig 2 százalékponttal nőtt 24-ről 26-ra.

A biztos szavazók között hasonlóan alakult a november a Fidesz szimpátiaindexe 42-ről 41-re, a DK-é 16-ról 15-re, a Jobbiké 11-ről 10-re, a Momentumé 10-ről 9-re. Az MSZP őrzi 7 százalékát, a Párbeszéd pedig a 4 százalékot, ahogy az LMP a 3-at. Az MKKP ezzel szemben nőni tudott 3-ról 4-re, a Mi Hazánk pedig 2-ről 3-ra.

A Republikon elemzésében úgy értelmezi az adatokat, hogy tapasztalható egy enyhe elbizonytalanodás, és tartja magát a tendencia, hogy a kisebb pártok növekednek kicsit. Az ellenzék közös listájára továbbra is többen szavaznának, mint a Fidesz-KDNP-re.

via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások