Hirdetés

Republikon: Kétharmados a Fudan elutasítottsága Budapesten

Republikon: Kétharmados a Fudan elutasítottsága Budapesten

2021. június 01. - 11:03
0 komment

 

A budapesti polgárok csak 27 % támogatja a Fudan Egyetem magyar kampuszát.

Déli Városkapu - Budapest Fejlesztési Központ

Hirdetés

A Závecz Research 1000 fős reprezentatív kutatást végzett május 10-15. között, amelyeket a Republikon Intézet elemzett. Az adatokból szembetűnően látszik, hogy a budapestiek nem támogatják a Fudan Egyetem magyar kampuszának megépülését. A válaszadók 66 %-a inkább ellenzi azt, csupán 27 %-uk támogatja, és 7 %-uk nem tudja megmondani, vagy nem akart válaszolni.

A kutatás bontotta a válaszokat politikai pártszimpátia szerint is, amelyből jól látszik, hogy bár a kormánypártiak támogatják leginkább a beruházást, harmaduk nekik sem, 31 %-nyi fideszes szavazó ellenzi azt. Az ellenzéki összefogás pártjai közül ugyanez a szám 89 %, annyian utasítják el, és pusztán 5 %-nyi ellenzéki szavazó támogatja. A bizonytalanok is inkább az ellenzékkel értenek egyet, mert 79 %-nyi bizonytalan szavazó ellenzi a Fudant, csak 15 % támogatja a bizonytalanok közül.

A megkérdezettek 63 százaléka értesült a Fudan Egyetem megépülésének terveiről, amely magas számnak minősül, elemezte az adatokat a Republikon. "Látszik tehát, hogy a kormány terve saját szavazóinak körében sem arat osztatlan sikert" - összegezte a számokat a kutatóintézet.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások