Hirdetés

Republikon: Hibahatáron belül áll a Fidesz és az ellenzék

Republikon: Hibahatáron belül áll a Fidesz és az ellenzék

2022. március 23. - 09:44
0 komment

 

A kormánypárti lista csak 2 százalékponttal vezet az ellenzéki listával szemben.

Facebook fotó

Hirdetés

Fej-fej mellett áll az ellenzék és a Fidesz a legújabb közvéleménykutatási adatok alapján. A Republikon felmérése szerint teljes népességen belül 41 százalékon áll a Fidesz-KDNP listája, míg az Egységben Magyarországért szövetségének 39. Az 1000 fős telefonos felmérés, amelyet közvetlenül március 15-e után készítettek, annak a hibahatára 3,2 %.

A Mediánhoz hasonlóan ezért a Republikon Intézet is úgy látja, hogy a választás az utolsó pillanatban dől el, tehát a választásnapi mozgósítás bír majd döntő jelentőséggel. "Azon múlik a pártszövetségek szereplése, hogy melyik oldal tudja a saját szavazótáborát hatékonyabban mozgósítani, és a bizonytalanokat megszólítani" - írta a kutatócég. Jelen állás szerint az is látszik, hogy csak a két nagy lista politikusai jutnának be a parlamentbe, a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt nem.

A pártlistákon túl mutató kérdések többségében az ellenzéki állásponttal értenek egyet többen. Például a válaszadók 46 százaléka szeretne eurót, míg csak 31 % utasítaná el. De a polgárok többsége, 57 % gondolja azt is, hogy inkább a Nyugathoz tartozunk, nem a Kelethez, az utóbbival csak 16 %-nyi polgár ért egyet a kutatás szerint.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások