Hirdetés

Rendőrök zárattak be egy kocsmát Pest belvárosában

Rendőrök zárattak be egy kocsmát Pest belvárosában

2021. január 23. - 06:55
0 komment

 

A Madách téren tucatnyi rendőr vonult ki egy kocsmához, amely állítása szerint elvitelre szolgálta ki a vevőket.

a Telex olvasója által készített fotó

Hirdetés

Hatvan napra bezáratta, valamint 500 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a rendőrség azt a Madách téri kocsmát Pest belvárosában, amely a szabályok ellenére megnyitott a fogyasztás előtt. A Telexnek a tulajdonosok a kinyitás okairól nyilatkoztak: "több hónap fullos zárvatartás alatt csak házhoz szállítás volt, ma összeszedtük az összes maradék tartalékunkat, hogy kinyissunk". Elmodásuk szerint csak elvitelre szolgálták ki a vásárlókat, és csak 4 főt engedtek be.

A nyitást Facebookon délután 3 és este 7 közötti időpontra hirdették meg. Este fél hétkor jelent meg a rendőrség nagyobb csoporttal, és záratta be a helyiséget. Már délután folyamán is járőröztek arra, de akkor még mindent rendben találtak. A rendőrök az intézkedés során nem részletezték, mivel is sértette meg a kocsma egészen pontosan a korlátozásokat, csak annyit mondtak, hogy „a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről” szóló kormányrendelet szerint jártak el.

Később a Telex frissítette cikkét egy szemtanú vallomásával, aki szerint valóban tömeg verődött össze a kocsma nyitásának hírére. A várakozók nem viseltek maszkot, és egyértelmű volt, hogy a fogyasztók nem elvitelre, hanem a téren történő fogyasztására vásároltak a kocsmában.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások