Hirdetés

Regisztráció nélkül lemaradhatunk az oltásról

Regisztráció nélkül lemaradhatunk az oltásról

2021. január 09. - 14:10
0 komment

 

Ellentmondó nyilatkozatok után a tisztifőrvos helyettese mondta ki a végső szót a regisztrációval kapcsolatban.

unsplash.com

Hirdetés

A 444 cikkében számbavette hányféle választ kaptam már december eleje óta, mióta elindult a regisztráció a koronavírus elleni védőoltásra. Kezdetben az operatív törzset faggatták arról, kötelező-e a regisztráció, oltáshoz juthat-e az, aki nem reigsztrál. Egyértelmű választ azonban sosem kaptak.

Rogán Antal később egy tévéműsorban határozottan kijelentette, hogy "hátrébb kerül a sorban" az, aki nem reigsztrál. Rogán propagandaminiszter szava azért számít ebben a kérdésben, mert az ő minisztériuma a gazdája a Vakcinainfó oldalnak, tehát ők szervezik a jelentkezéseket. Az egy másik kérdés, hogy a propagandaminisztériumnak mi köze van népegészségügyi kérdésekhez. Az érintettség azt a gyanút erősíti, hogy ez a felület nem pusztán az oltásról, hanem esetleg adatbázis építéséről is szól, amely fokozza a bizalmatlanságot a regisztráció körül. Ráadásul az adatok egy Fidesz-közeli cégen is átfutnak.

Később azonban december 16-án a Fidesz és a KDNP frakcióinak vezetői tartottak sajtótájékoztatót, ahol viszont Simicskó István a KDNP nevében határozottan azt mondta, hogy "nem kötelező regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n ahhoz, hogy az ember oltást kapjon".

Az ellentmondó nyilatkozatokra úgy fest a tisztifőorvos helyettese adta meg a végső választ. A 444 egyik olvasója addig faggatta a Népegészségügyi Központot, amíg egyértelmű választ nem kapott. Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos levelében azt írta, hogy "aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye".

Via 444.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások