Hirdetés

Reagált az EP Orbán vétójára: a megállapodások véglegesek

Reagált az EP Orbán vétójára: a megállapodások véglegesek

2020. november 19. - 05:15
0 komment

 

Az Európai Unió 2020 utáni hétéves pénzügyi keretét és a jogállamisági feltételrendszert illetően elért megállapodások lezártak, semmiképpen sem nyithatók meg újra – tudatta az Európai Parlament házbizottságaként működő Elnökök Értekezlete közleményében.

Illusztráció: pixabay.com

Hirdetés

Tájékoztatásuk szerint ennek értelmében az EP vezetői felkérik a tagállamok kormányainak képviselőiből álló tanácsot, hogy fogadja el a csomagot, és mielőbb kezdje meg a ratifikációs folyamatot.

Kiemelték: az Európai Parlament vezetése mélységesen sajnálja a késedelmet, amit a magyar és a lengyel kormány vétója okoz.

További engedményt nem fogunk tenni

– tették hozzá.

Manfred Weber, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetője azt közölte, hogy a frakció szerdai megbeszélésén megerősítette teljes és egyöntetű támogatását a jogállamisági mechanizmus és az unió hosszú távú költségvetése mellett az EP és a tanács megállapodása alapján.

A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselői Twitter-üzenetükben ezzel szemben hangsúlyozták, hogy a vita során megerősítették támogatásukat a magyar kormány álláspontja mellett, viszont nem támogatták a jogállamisági mechanizmust a jelenlegi formájában. (A Fidesz tagságát 2019 tavaszán felfüggesztették a néppártban, de képviselői a néppárti frakció tagjai maradtak.)

via 24.hu

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások