Hirdetés

Ráerősített a Facebook lájkokra a Fidesz, de továbbra is az ellenzék vezet

Ráerősített a Facebook lájkokra a Fidesz, de továbbra is az ellenzék vezet

2021. február 22. - 08:00
0 komment

 

Ismét Jakab Péter nyerte a heti Facebook bajnokságot.

unsplash.com

Hirdetés

A Telex heti Facebook szemléjében ismét összeszedte, mik történtek politikusainkkal és oldalaikkal a Facebookon. A heti versenyt ismét egy ellenzéki politikus, Jakab Péter nyerte meg. Lájkjai utcahosszal előzte a többieket. Ritkaság ugyanis az, ha 200 ezer lájkszám fölé kúszik egy-egy oldal heti tetszés-mérlege, Jakab posztjai a múlt héten 233 ezer lájkot kapott. A második helyre visszakapaszkodott Szijjártó Péter 10 fős kis szerkesztő csapatával. Fordulat azonban az, hogy az elmúlt hetekben gyengébben teljesítő Orbán Viktor visszaérkezett a dobogóra. Az első tízben így is masszív ellenzéki fölény tapasztalható.

Orbán Viktor jó teljesítménye mögött inkább apolitikus, ún. lájkmágnes posztok állnak, azaz kutyás és ételes képek. Szijjártó Péternek is olyan tartalmakkal sikerült jó számokat produkálnia, amikkel a magánéletébe engedett bepillantást. Jakab Péter egy olyan videóval tarolta a legnagyobbat, amely sokszorosát veri nézettségben a köztévé teljes műsorsugárzására. Feltehetően töredéknyi összegből...

A nagyböjt kezdete előhívta a politikusok ételes fotóit. Ennek köszönhetően posztolt Orbán Viktor is ételről, Jakab Péter pedig egy tipikus lakótelepi reggelit, párizsivel, kiflivel, piros arannyal. Nem tudni, tudatos geg volt-e a politikus részéről, de rárabolt a kormányzati propaganda és a troll hadsereg, prolizva őt és étkezési stílusát. Ezt a hullámot további posztokkal ügyesen lovagolta meg a Jobbik elnöke.

A Facebook posztokra adott legértékesebb reakció a megosztás, mert ezzel egy-egy követő jelentősen megnöveli az adott tartalom elérését. A megosztás versenyben az ellenzékiek előnye már-már nyomasztó, az első tízben nem került be fideszes politikus.

Kivételesen Hadházy Ákos is reagált posztjában a Telex Facebook szemléjére, és bár köszöni oldala követőinek a kimagasló aktivitást, arra is felhívta a figyelmet, hogy a választást nem a kék közösségi oldalon lehet megnyerni.

Via Telex

 

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások