Hirdetés

Putyin hajnalban megtámadta Ukrajnát

Putyin hajnalban megtámadta Ukrajnát

2022. február 24. - 14:25
0 komment

 

Vlagyimir Putyin hajnalban katonai műveletet rendelt el.

YouTube képernyőkép

Hirdetés

Vlagyimir Putyin hajnalban elrendelte Ukrajna megtámadását, elmondása szerint nem akarja megszállni az országot, mégis beszéde után elindultak a harcok. Reggelre már robbanásokról jöttek hírek.

Az ukrán elnök rá hamarosan megerősítette a hírt, hogy Oroszország rakétacsapást mért Ukrajnára, az ország infrastruktúrájára, de határőrökre is. Volodimir Zelenszkij beszélt Joe Bidennel is is. Az az ukrán elnök arra kérte az ukránokat, hogy maradjanak otthon, és maradjanak nyugodtan. „A hadsereg működik. Mindvégig veletek leszek. Maradjatok erősek. Győzni fogunk, mert mi vagyunk Ukrajna. Dicsőség Ukrajnának."

A NATO főtitkára keményen elítélte Oroszországot "vakmerő és indokolatlan" támadásáért, és bejelentette, hogy a szövetségesek tanácskozni fognak a megfelelő következtetések levonásáért. "Ismételt figyelmeztetéseink és a diplomáciai párbeszédre intő szüntelen erőfeszítéseink ellenére Oroszország az agresszió útját választotta egy szuverén és független ország ellen" - összegzett Jens Stoltenberg. Joe Biden pedig úgy kommentálta a hírt, hogy "Putyin szándékosan háborút választott, amely katasztrofális emberveszteséggel és emberi szenvedéssel fog járni", majd azt ígérte, hogy a világ felelősségre vonja majd az orosz elnököt tetteiért.

Via Telex

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások