Hirdetés

Propagandanépszavazással terelné el a botrányokról a figyelmet Orbán Viktor

Propagandanépszavazással terelné el a botrányokról a figyelmet Orbán Viktor

2021. július 21. - 16:41
0 komment

 

Az orosz mintájú homofób törvényről tartana népszavazást a miniszterelnök.

MTI fotó

Hirdetés

Orbán Viktor a szerdai napon Facebook-oldalán közzétette, hogy hamarosan fontos bejelentést tesz. Arra rövid időn belül sor is került. Egy rövid videóban azt jelentette be, hogy népszavazást tartanak. Erre lehetőség lesz, mert szintén szerda reggel 8 órakor egy új szabály jelent meg a Magyar Közlönyben, amelynek értelmében ismét lehetséges népszavazásokat tartani a vészhelyzet ellenére is.

A miniszterelnök névleg gyermekvédelmi kérdésekben kérné ki a választópolgárok véleményét, azonban azok valójában propagandisztikus és senki által nem vitatott álkérdések:

"1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?

2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhető legyenek nemátalakító kezelések.

4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5. Támogatja-e Ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?"

"Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt" - vezette fel Orbán a kérdéseket, ugyanakkor fontos azt leszögezni, hogy természetességgel nem ezek miatt a kérdések és kitételek miatt támadta az Európai Unió és számos miniszterelnök a magyar kormányt.

A népszavazási lehetőség megnyitása miatt Karácsony Gergely azonnal jelezte, hogy ő is él ezzel az eszközzel. Facebook-oldalán közzétette, népszavazást kezdeményez arról, hogy "a kínai egyetem helyett a Diákváros épüljön meg Budapesten, hogy a kormány ne adhassa el az autópályákat és hogy legyen általános, ingyenes antitest-szűrés minden 60 év feletti honfitársunknak".

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások