Hirdetés

A propaganda által megtámadott osztrák újságíró kiállt magyar kollégái mellett

A propaganda által megtámadott osztrák újságíró kiállt magyar kollégái mellett

2021. április 08. - 13:30
0 komment

 

"Ez nem rólunk, hanem a magyar kollégákról szól" - nyilatkozta Franziska Tschinderele.

MTVA vágókép

Hirdetés

Tegnap a közmédia elég sajátos módon azzal a címmel készített főműsoridős híradójában hírblokkot, hogy "Kérdésekkel provokált az újságíró". Franziska Tschinderele, a Profil címmel működő osztrák közéleti hetilap munkatársa munkavégzésén a Fidesz háborodott fel, és elküldött közleményéből készített híradós bejátszást az M1.

Az osztrák újságíró a múlt csütörtöki Orbán-Morawiecki-Salvini találkozóról tett föl emailben kérdéseket a Fidesznek, amely teljesen természetes újságírói gyakorlat, a MTVA szerkesztője Bende Balázs mégis úgy kommentálta azt, mintha nemmindennapi történést mutatott volna be, ráadásul minősítgette is a feltett kérdéseket, amatőrnek és provokációnak.

Tschinderele ugyanakkor azért is éppen emailben kereste meg a pártot, mert a csütörtöki találkozó sajtótájékoztatóján nem adtak lehetőséget kérdések feltételére. Ezeket a kérdéseket küldte el a Fidesznek: 

  • "Amikor Orbán, Salvini és Morawiecki összefogtak Budapesten és bejelentették egy új szövetség megalakulásának lehetőségét, miért nem volt ott senki a francia Nemzeti Tömörülés vagy az osztrák FPÖ képviseletében ezen a történelmi találkozón?
  • Mi a célja a szövetségnek és kik fontolgatják, hogy csatlakoznak hozzá?
  • Az euroszkeptikus politikai koalíciók nem újkeletűek, már a 80-as években is léteztek. Számos esetben elbuktak egyes témákban vallott eltérő nézeteik miatt, mint például Törökország, vagy Oroszország megítélése, vagy épp antiszemita támadások miatt. Hogyan kerülnék el a szakadást ezúttal?"

 Az osztrák újságíró értesült arról, hogy a magyar köztelevízióban riporttá szerkesztették az ő egyszerű kérdésfelvetéseit, amelyre a következőképpen reagált: "Ez nem rólunk szól. Ez a budapesti kollégákról és egész Magyarországról szól, akiknek ezzel kell szembesülniük nap mint nap. Ők szolidaritást érdemelnek." Majd megígérte, hogy a továbbiakban is igyekezni fognak bemutatni a demokrácia hanyatlását Magyarországon.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások