Hirdetés

A pozsonyi csata után újabb gyöngyszem készül?

A pozsonyi csata után újabb gyöngyszem készül?

2021. január 09. - 08:32
0 komment

 

34 millió forintott kapott az államtól a Magyar Nemzet főszerkesztője "mítoszrekonstrukciós" projektre.

Facebook fotó

Hirdetés

A propagandabirodalomhoz tartozó Magyar Nemzet főszerkesztője, Toót-Holló Tamás író, irodalomtörténész zenés, színpadi műn dolgozik, amelyhez az államtól 34 millió forintos támogatást kapott. Elsőízben az Összművészeti Programok Kollégiuma határozott a részére 12 millió forintos támogatást az "Aranyhajú hármasok nemzeti identitást erősítő mítoszrekonstrukciós projekt"-jének, decemberben pedig további 22 millió forint közpénzt kapott Kásler Miklós emberi erőforrásminiszter saját keretéből.

Toót-Holló a 24.hu kérdéseire válaszolva elmondta, hogy mire is kapta pontosan ezt az összeget: dramaturgiai fejlesztésre valamint egy demófelvétel elkészítésére. Elmondta azt is, hogy létezik egy ősi magyar mítosz "a magyarság számára a Fényt elhozó és árnyékos időkben mindig visszahozó aranyhajú gyermekekről”, amelynek nyomai népmesékben maradtak fenn. Szerinte ez „egyfajta magyar evangéliumnak is beillő üdvtörténet”. "Az Aranyhajú hármasok két felvonásban kíséri végig a magyar történelem első nemzeti sorstragédiáját, az ősi magyar csillagvallási örökség elvesztését, majd az idők jobbra fordulásakor a Fény hitének visszatérését" - fogalmazott a főszerkesztő.

Toót-Holló nehezen tudta értelmezni a 24.hu kérdését, amellyel a pályázati pénz elnyerése és az újságírói munka közötti esetleges összeférhetetlenségre mutatott rá. Válaszában azt írta, hogy már legalább egy évtizede foglalkozik ezzel a témával, "ebben a tekintetben mindegy, hogy közben a sajtóban milyen más pozíciókat foglaltam el: akár az MTI, akár a Magyar Nemzet főszerkesztőjeként, akár a Napút című irodalmi folyóirat vagy a Magyar Önazonosságtár szerkesztőjeként [...] mindez egy és ugyanaz az ember, és egy és ugyanaz az elhivatott munka" - érvelt a lapnak a főszerkesztő.

Via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások