Hirdetés

Polgári Platform: Parragh László azért lehet homofób, mert semmi köze az üzleti világhoz

Polgári Platform: Parragh László azért lehet homofób, mert semmi köze az üzleti világhoz

2021. augusztus 31. - 12:00
0 komment

 

A civilekből szerveződő közösség az iparkamara elnökének megnyilatkozásáról adott ki közleményt.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

Parragh László az Országos Szakképzési Tanévnyitó ünnepségén mondott beszédében így nyilatkozott: "Erős vívódás volt bennem a hétvégén, hogy ezt szóba hozzam-e, nehogy elrontsam az ünnep hangulatát (…) Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik.”

Az iparkamara elnökének szavai nagy felzúdulást keltettek, még a családokért felelős tárca nélküli miniszter is elítélte azokat. Novák Katalin úgy nyilatkozott, hogy "mélységesen helytelen, amit ő mondott, én ezzel nem értek egyet, és abban a kormánynak is mindig határozott volt az álláspontja, hogy a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét".

Az üggyel kapcsolatban szólalt fel a Polgári Platform nevében Kész Zoltán és Somogyi Zoltán, akik az alábbi közleményt jelentették meg Facebook oldalukon:

Parragh László azért lehet homofób, mert semmi köze az üzleti világhoz

A Polgári Platform közleménye

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke megengedheti magának, hogy homofób kijelentést tegyen, illetve a homoszexuálisokat és a pedofilokat összekeverje. Megengedheti magának, mert az állam kegyeiből él, amely kötelezi az összes magyar vállalkozót arra, hogy éves díjat fizessen be Parragh László egzisztenciájának biztosítására. Amennyiben Parragh László ezt nem kapná meg, akkor végre egy tisztességes vállalkozásból kellene megélnie, amelynek megszervezésére valószínűleg alkalmatlan. Tisztességes vállalkozó ugyanis, akár már önérdekből sem nézi vevőinek törvényen belüli életvitelét és óvakodik attól, hogy megbántsa. Piacból élő ember ritkán lesz rasszista, vagy kiközösítő. Államból élő, pláne Magyarországon, igen sokszor. Parragh László egy fillért sem érdemel a tisztességes magyar vállalkozóktól.
A Polgári Platform nevében:
Kész Zoltán, Somogyi Zoltán

Via Facebook


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások