Hirdetés

Pintérből nem lesz egészségügyi miniszter

Pintérből nem lesz egészségügyi miniszter

2020. június 30. - 07:27
0 komment

 

„Sem kisebb, sem nagyobb” kormányátalakításra nem készül a következő időszakban Orbán Viktor – az atv.hu információi szerint ezt mondta a miniszterelnök a Fidesz és a KDNP hétfői zárt frakcióülésén, írja a Magyar Hang.

Hirdetés

A portálnak név nélkül nyilatkozó több kormányzati szereplő is úgy értelmezte a kormányfő szavait, hogy az egészségügyi államtitkárság így marad a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériumánál és a Pintér Sándor által irányított Belügyminisztérium az egészségügyi készletezés, raktározás logisztikájának a központosításáért felel.

Az elmúlt időszakban többször is felmerült, az ellenzék pedig kifejezetten követelte, hogy Kásler Miklóst mozdítsa el Orbán Viktor az Emmi éléről. Ezek a hangok egybeestek azokkal a hírekkel, miszerint Pintér Sándor rendszeres egyeztetést folytat az egészségügy szereplőivel. Ez utóbbit kormányzati megszólalók egyébként azzal magyarázták, hogy Pintér Sándor vezeti a koronavírus-járvány miatt életre hívott operatív törzset, így semmi rendkívüli nincs abban, hogy ilyen megbeszélések zajlanak.

Emlékezetes Orbán Viktor néhány héttel ezelőtti rádióinterjúja is ennek kapcsán, amikor arról beszélt, hogy a vírus elleni küzdelemben „Kásler miniszter úr érdemei történelmiek”. – Biztos szerencse is kell az ilyesmihez, de talán az önmagában nem lett volna elég, és itt Kásler miniszter úr érdemei történelmiek. Van annak haszna, ha az egészségüggyel orvos foglalkozik, mert nemcsak arról van szó, hogy meg tud gyógyítani egy beteget, hanem az ösztönei is működnek – fogalmazott a rendkívüli jogrend bevezetése mellett érvelve.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások