Hirdetés

Pintér Sándor: A magyar törvényeknek megfelelően használták a Pegasust

Pintér Sándor: A magyar törvényeknek megfelelően használták a Pegasust

2021. november 30. - 07:00
0 komment

 

A belügyminiszter elismerte a Pegasus kémszofvter használatát.

Facebook fotó

Hirdetés

Az Európai Parlamentből érkezett hazánkba szeptember végén egy delegáció, amely a hetes cikkely elárás keretén belül a magyar jogállamiság helyzetét vizsgálta. Az út részleteiről az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi (LIBE) parlamenti bizottság tegnapi ülésén számoltak be. Arra a megállapításra jutottak, hogy aggasztó a demokrácia, a jogállamiság, és az alapvető jogok helyzete Magyarországon.

A tényfeltáró delegáció a következőképpen látja a magyar helyzetet: "úgy tűnik, hogy a széles körben elterjedt korrupció párhuzamos állam kialakulásához vezetett, ami független igazságszolgáltatási rendszer hiányában szinte lehetetlenné teszi a fellépést”. Hozzátették azt is, hogy a delegációvan szembeni ellenségesség nem segítette az együttműködést.

Az út tapasztalatainak összegzéséből kiderül, hogy a delegációnak Pintér Sándor már elismerte a Pegasus-szoftver használatát. "A szoftver minden egyes alkalmazása összhangban van a magyarországi törvényekkel. Országgyűlési képviselőt nem hallgattak le" - nyilatkozta a magyar belügyminiszter a jegyzőkönyv szerint. Miközben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nemrég azt állította, hogy a Belügyminisztérium hivatalosan nem vásárolta meg a kémszoftvert.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások