Hirdetés

Pintér Sándor korábbi cégének szállodája állami segítséggel újul

Pintér Sándor korábbi cégének szállodája állami segítséggel újul

2021. január 26. - 10:18
0 komment

 

Milliárdos állami támogatást kap Pintér Sándor volt cégének szállodája.

MTI / Máthé Zoltán

Hirdetés

A Magyar Turiszikai Ügynökség majdnem 1,3 milliárd forint közpénzt ítélt meg Pintér Sándor belügyminiszter korábbi cégéhez került szállodájának, a lovasberényi kormányüdölőnek - találta meg az adatot a Kisfaludy turisztikai program nyertes pályázatai között a 24.hu. Tasnádi László korábbi rendészeti államtitkár, aki Pintér Sándor beosztottja volt a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. megszerzésével kapta meg a Hotel Lovasberényt. Bár a szálloda maga 223 millió forintba került, állami támogatásként annak sokszorosát kapják az épület felújítására, 1 285 779 714 forintot.

A támogatást ugyanakkor nem a tulajdonosnak számító Tasnádi cége, hanem az Ingatlan Gyám 2019 Zrt. kapta meg, de annak vezetője, Lajtár József István ugyanúgy Pintér beosztottja volt korábban. Lajtár cégének hivatalosan semmi köze nincs a lovasberényi üdülőhöz, ezért a 24.hu megkereste. Kérdéseikre ezt a választ kapták: "Engedje meg, hogy ne válaszoljak a kérdéseire. De higgye el, hogy a pályázatot a lehető legtörvényesebben állítottuk össze, mindent tisztelve, ami a jogszabályok által előírt. Nyilván azért kaptuk meg a támogatást, mert ebben a pályázati anyagban minden benne van."

A Magyar Turiszikai Ügynökséget vezető Guller Zoltán azt írta, hogy a nyertesnek ítélt pályázatban benne volt a lovasberényi ingatlan tulajdonosának, tehát Tasnádi cégének és a felújítást végezni akaró, tehát Lajtár cégének megállapodása. A pénzt pedig még nem folyósították, mert egyelőre nem kaptak megfelelő biztosítékot, azaz ingatlanfedezetet.

Via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások