Hirdetés

Pintér Sándor korábbi cége egy bűnügyben érintett

Pintér Sándor korábbi cége egy bűnügyben érintett

2021. január 08. - 12:01
0 komment

 

A HVG egy bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt indult büntetőügyben nevezi meg érintettnek Pintér Sándor korábbi cégét.

MTI fotó

Hirdetés

Pintér Sándor belügyminiszter 1997 tavaszán több exfőrendorrel közösen Preventív-Security néven alapított vagyonvédelmi céget. 2010-ben, belügyminiszterré válásakor azonban kiszállt belőle. Az eltelt időszakban jelentős piaci szereplővé nőtte ki magát a Preventív, karácsony előtt azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói csaptak le rá. A vád: bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja.

A NAV nemigen nyilatkozott az ügyről a sajtónak, a hvg.hu kérdéseire részleteket sem hoztak közzé, mégis hamar híre ment a biztonsági cégek világában a nyomozás tényének. Több cég, köztük a Preventív Security és vezetője, Cz. Gábor isérintett a nyomozásban. Ügyvédja Papp Gábor elmondta, hogy ügyfele panasszal élt a gyanúsítás ellen, és határozottan kijelentette, hogy nem vették őt őrizetbe a híresztelésekkel szemben.

A HVG információi szerint a NAV már több éve nyomozott az ügyön, ezután érkeztek el a decemberi razziáig. Állítólag a vagyonvédelmi piacon bevettnek számító "trükközésekről" lehet szó.

Via hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások