Hirdetés

Pénzmosás gyanújába került egy maláj üzletember, akitől lélegeztetőgépeket vett a kormány

Pénzmosás gyanújába került egy maláj üzletember, akitől lélegeztetőgépeket vett a kormány

2021. november 30. - 07:00
0 komment

 

Razziát tartotttak a maláj hatóságok Vinod Sekhar vállalkozónál.

Facebook fotó

Hirdetés

Egyidőben több hatóság is kivonult Vinod Sekhar maláj vállalkozó cégeihez Malajziában, mert pénzmosási ügyben nyomoznak ellene. A Malaysia Now elmondása szerint a Nemzeti Pénzügyi Bűnözési Központ (NFCC), a Malajziai Korrupcióellenes Bizottság (MACC), a Maláj Központi Bank és a helyi adóhatóság jelentek meg Vinod irodáinál. Ő az a vállalkozó, akitől a magyar kormány több mint 180 milliárd forint értékben szerzett be lélegeztetőgépeket a kormány 2020 májusában.

A razziát közzétevő lap beszámol az ügy magyar érintettségéről. A magyar kormánynevében ugyanis a külügyminisztérium közigazgatási államtitkára, Balogh Csaba 559,6 millió dollár (akkori értéken 179,5 milliárd forint) kifizetéséről írt alá szerződést, amelyet banki tranzakció keretén belül teljesíti a magyar kormány Vinod Sekharnak. A maláj üzletember megerősítette ennek tényét, megjegyezve, hogy "minden rendben zajlott", és jutaléka "normális értékű" volt.

A magyar kormány azonban nem nyilatkozott az ügyben. A lélegeztetőgépek beszerzésének részleteiről még a Transparency International közérdekű adatigényléseire sem adtak választ. Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki elnöke Facebook-posztjában úgy kommentálta az ügyet, hogy Vinod Sekhar volt az az üzletember, "aki Orbánék legfontosabb üzletfele volt a lélegeztetőgép-bizniszben. Mosott magának is: a magyar adóforintokból jachtot, magánrepülőt vásárolt."

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások