Hirdetés

Péntektől nem kell karanténba mennie azoknak, akik Magyarországról Angliába utaznak

Péntektől nem kell karanténba mennie azoknak, akik Magyarországról Angliába utaznak

2020. július 10. - 06:42
0 komment

 

Pénteken megszűnt a Magyarországról és számos más országból Angliába és Skóciába utazók karanténkötelezettsége, írja az MTI.

Illusztráció: pixabay.com

Hirdetés

A brit közlekedési minisztérium által összeállított listán 59 olyan ország szerepel, amelyek esetében London péntektől feloldotta az Angliába beutazókra érvényes, 14 napos elkülönítést előíró karanténszabályozást.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtök este bejelentette, hogy a skót kormány 57 ország – köztük Magyarország – esetében átvette és Skóciára is érvényesnek tekinti a brit kormány döntését, de Szerbiát és Spanyolországot kihúzta listáról, mert e két ország esetében továbbra is aggodalomra ad okot a Covid–19-helyzet.

Az angliai és a skóciai karanténelőírás alól mentesített országok között van Magyarország mellett Csehország, Lengyelország, Németország, Franciaország és Olaszország. Nem szerepel viszont Portugália, Svédország, az Egyesült Államok és Kína, a közép- és kelet-európai országok közül Szlovákia, Szlovénia, Bulgária, Románia és Oroszország.

A karanténkötelezettség alól azok a beutazók mentesülhetnek, akik az érkezésük előtti 14 napban nem jártak olyan országokban, amelyek nem szerepelnek a listán.

Azoknak, akik jártak ilyen országokban az érkezésük előtti 14 napban, addig kell karanténban tartózkodniuk, ha Angliába vagy Skóciába utaznak, amíg nem telik el 14 nap attól a naptól számítva, amikor elhagyták a listán nem szereplő országokat.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások