Hirdetés

Pár hét múlva találkozik Biden és Putyin

Pár hét múlva találkozik Biden és Putyin

2021. május 25. - 20:20
0 komment

 

Június 16-án kerül sor az első személyes találkozóra a két elnök között.

Facebook fotó

Hirdetés

A Russia Today híradása szerint megvan az időpontja annak, mikor találkozik egymással először Joe Biden (mint amerikai elnök) és Vlagyimir Putyin. A találkozóra semleges területen, a svájci Genfben kerül sor június 16-án. Azóta a hírt a Kreml is megerősítette. A főtéma a két vezető között az éppen az Egyesült Államok és Oroszország kapcsolatának mélypontja.

Megágyaz a bizalmatlanságnak a felek között az a márciusban robbant botrány, amely szerint Putyin megpróbált volna beavatkozni az amerikai elnökválasztásba. A tavaly novemberben megválasztott amerikai elnök akkor gyilkosnak nevezte orosz kollégáját, hozzátéve, hogy Putyinnak vállalnia kell a következményeket, amiért be akart volna avatkozni az amerikai belpolitikába.

Ezután az amerikai-orosz kapcsolatok olyan mélypontra zuhantak, hogy Ororország konzultációra hazahívatta washingtoni nagykövetét. Az orosz parlament alsóházának elnöke, Vjacseszlav Vologyin pedig arról beszélt, hogy Biden ezen szavaival egész Ororországot támadta meg.

Biden júniusban nemcsak Putyinnal találkozik először, hanem ez lesz egyszersmind az első tengerentúli körútja is. Az Egyesült Királyságba és Brüsszelbe is utazik majd ekkor, alátámasztva a transzatlanti elkötelezettségét.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások