Hirdetés

Pályázat: Mi történt a családoddal 1945-ben?

Pályázat: Mi történt a családoddal 1945-ben?

2020. december 07. - 13:22
0 komment

 

A társadalmi kiengesztelődést és múlt feldolgozást célul tűző Közös Halmaz Alapítvány és a Független Médiaközpont pályázatot hirdet, amelynek keretén belül magyar családok történeteit várják a II. világháborúval, különös tekintettel annak végével, az 1945-ös évvel kapcsolatban.

Hirdetés

„A Te családoddal mi történt 1945-ben? Nagyszüleid, dédszüleid hol és hogy élték meg az eseményeket? Hogyan sikerült megmenekülnie a családodnak a háború poklából? A németektől, az oroszoktól vagy a magyar nyilasoktól féltek jobban? Érte őket valamilyen váratlan, csodaszerű fordulat, ami miatt megmenekülhettek? Segítettek a szomszédok, vagy épp ellenkezőleg?” – szól a pályázati kiírás.

„Nem kell meggyőzni egymást. De megérteni igen.” Szól az alapítvány mottója. E szerint a szellem szerint nemcsak a múltbeli történetek áthagyományozása a pályázati kiírás célja, hanem az eltérő múlttapasztalatok közötti párbeszéd elindítása is. „Itt az ideje, hogy az 1945-ös események ellentmondásos történeteit elmeséljük, meghallgassuk, megértsük” – fogalmaz az alapítvány.

Három kategóriában várják a pályaműveket, a 14 évet már igen, de 36. életévüket még be nem töltő állampolgároktól. A részletes kiírás itt található. 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások