Hirdetés

Palkovics vezetésével vásárolhatja meg az állam a Liszt Ferenc Repülőtér többségi tulajdonát

Palkovics vezetésével vásárolhatja meg az állam a Liszt Ferenc Repülőtér többségi tulajdonát

2021. május 27. - 19:15
0 komment

 

A proppagandamédiához tartozó Magyar Nemzet "értesült" a vételi tervek részleteiről.

MTI fotó

Hirdetés

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cégben többségi tulajdont kíván szerezni a magyar állam - értesült a Magyar Nemzet. A kormánylap úgy tudja, hogy hamarosan tárgyalások indulhatnak a vételről. Az állam célja az, hogy "a hazai közlekedési infrastruktúra egyik legfontosabb, a gazdaságfejlesztés és a turizmus szempontjából is stratégiai jelentőségű eleme újból magyar kézbe kerüljön".

Már évek óta rebesgetik azt a pletykát, hogy a kormányzat meg szeretné vásárolni a repteret. Tavaly a Bloomberg már konkrét lépésekről is írt, amely szerint egy magyar konzorcium tehet majd vételi ajánlatot. Az akkori értesülésre Jellinek Dániel, az Indotek Group vezetője megerősítette, hogy tárgyalások zajlanak, de hangsúlyozta azt is, hogy az említett konzorcium professzionális szereplőkből áll, politikai kötődés nélkül.

A repülőtér üzemeltetése 2005 decemberében került ki a magyar állam kezéből a brit BAA International Ltd-hez, majd másfél évvel később a Hochtief építőipari csoport reptérüzemeltetéssel foglalkozó részlegének, és három pénzügyi partnere vette azt meg. A Fidesz ugyan kritizálta a 2005-ös eladást, de 2011-ben a második Orbán-kormány is követte a példát a Budapest Airport Zrt. maradék állami tulajdonát is eladta. A Bloomberg korábban arról is írt már, hogy a kormány akadályozta meg azt, hogy a Budapest Airport a működéséhoz szükséges pénzügyi mentőcsomaghoz jusson.

A Magyar Nemzet most megjelent cikkében azt is tudni véli, hogy a tranzakció előkészítésével Palkovics Lászlót bízták meg.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások