Hirdetés

Palkovics: Méltányos ajánlatot tennénk a reptér megvásárlására

Palkovics: Méltányos ajánlatot tennénk a reptér megvásárlására

2021. június 08. - 07:30
0 komment

 

Palkovics László a vasárnap.hu-nak nyilatkozott.

MTI / Balogh Zoltán

Hirdetés

Palkovics László a vasárnap.hu-nak a magyar kormány Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel kapcsolatos terveiről nyilatkozott. A miniszter elmondta, hogy a mostani tulajdonosi kör csak befektetést lát a reptérben. A visszavásárlás mellett azzal érvelt, hogy a magyar kormány is látja a befektetésben rejlő előnyöket, továbbá fellendíthetné a turizmust.

Palkovics László meglátása szerint az állam akkor járna legjobban, ha nem pusztán szabályozóként, fejlesztési források gazdájaként, stratégiaalkotóként, hanem tulajdonosként vehetne részt a szolgáltatási színvonal emelésén. "Ennek érdekében mi tennénk egy méltányos ajánlatot a reptér megvásárlására. Ha ez ebben a formában nem lehetséges, akkor a magyar állam többségi tulajdonát szeretnénk valamilyen módon visszaállítani" - mondta a miniszter.

A kormány tárgyalásos megoldást szeretne elérni. Van egy konzorcium, egy koncesszios szerződés - elemezte a miniszter -, amiben a feleknek be kell tartania azt, amit vállalt. Amennyiben nem tartja be, akkor változtatni kell rajta. Palkovics erre azt mondta: "Mi készek vagyunk a helyzet rendezésére".

A reptér mellett a MÁV Cargo privatizálása is felmerült az interjú keretén belül, amivel kapcsolatban a miniszter azt nyilatkozta, hogy a visszavásárlásról eddig hiába folytak "tapogató tárgyalások".

Via hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások